"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 6 – 12 вересня 2019 р.

ЗРАДА

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні підтримало пропозицію Національного банку стосовно розслідування інцидентів з екс-головою НБУ Валерією Гонтаревою та її родиною: «Ми підтримуємо швидке та неупереджене розслідування інцидентів, пов’язаних із колишньою головою НБУ Гонтаревою та її родиною». Після заяви посольства працівники Державного бюро розслідувань провели обшук у квартирі екс-голови Національного банку Валерії Гонтаревої.

Приморський районний суд Одеси звільнив від особисте зобов’язання офіцера запасу Збройних сил України Олександра Ракушина. Він співпрацював з Федеральною службою безпеки Росії і підозрюваний у держзраді.

Поліція провела обшуки в головному офісі "Приватбанку" в Дніпрі. В офіс "прибула група осіб за підтримки спецназу поліції" для проведення обшуку за рішенням Жовтневого районного суду міста Дніпра. У "Приватбанку" зазначили, що "проведення оперативних заходів щодо примусового вилучення декількох документів з залученням невиправданої кількості спецназу поліції і невідомих осіб банк розцінює як тиск і перешкоджання нормальній роботі офісу".

На складах Міністерства оборони України в Калинівці Вінницької області сталося чотири вибухи. шість вибухів боєприпасів, які спричинило горіння сухої трави. Ніхто не постраждав.

Парламентський комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту пропонує Верховній Раді позбавити співголову фракції «Європейська солідарність» Ірину Геращенко участі у п'яти пленарних засіданнях за образу депутатів фракції "Слуга народу". За рішення комітету проголосувала лише «Слуга народу», тоді як представники усіх інших фракцій були проти.

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Київського патріархату до Міністерства культури щодо майна УПЦ КП. Зокрема, суд заборонив проводити будь-які реєстраційні дії щодо майна релігійної організації «Київська патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату». Створеній ПЦУ ліквідкомісії Київської патріархії УПЦ КП, яку очолює митрополит Черкаський Іоан (Яременко), суд заборонив будь-які дії щодо управління Київською патріархією та розпорядженням її майном.

Верховна Рада схвалив законопроект про відтермінування штрафів для власників нерозмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією. Народні депутати ухвалили рішення за основу і відразу ж у цілому (284 голосів). 22 серпня пільговий період розмитнення для євробляхерів закінчився – набула чинності норма про штрафні санкції за порушення при ввезенні транспортних засобів в Україні.

ПЕРЕМОГА

Сарненський суд Рівненської області визнав директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в Рівненській області та присудив штраф у 200 неоподатковуваних мінімумів. Ідеться про відпочинок Ситника у мисливському господарстві на Рівненщині, який нібито оплатили інші люди і директор НАБУ не вказав суму у 25 000 грн. у декларації.

Колишнім народним депутатам від "Опозиційного блоку" Олександру Вілкулу та Дмитру Колєснікову оголосили про підозри. Розпочата щодо них процедура розшуку.

До України повернулися 35 громадян України, які перебували в полоні. Зокрема, повернувся Олег Сенцов і українські моряки захоплені Москвою біля Керченської протоки. Українським морякам, які були звільнені в результаті обміну полоненими між Україною і Росією, вручили нагороди і підвищили у званнях. Наразі на території тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей незаконно утримують 227 громадян України.

Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення Харківської міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали керівника Служби автомобільних доріг у Миколаївський області на хабарі у 90 тис. дол. США, які виявились другим траншем отриманої ним неправомірної вигоди, загальний розмір якої становить понад 2,5 млн грн.. Укравтодор звільнив з посади керівника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Андрія Максименка через підозру у хабарі, іде перевірка.

Представники так званої "Луганської народної республіки" передали українській стороні ще 54 ув'язнених. Серед них наймолодшому - 26 років, а найстаршому - 61 рік.

Верховна рада 11 вересня схвалила законопроект №1047 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю". Документ встановив штрафи за перевищення габаритно-вагових норм транспорту.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко