"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 13 - 19 вересня 2019 р.

ЗРАДА

У Маріуполі розстріляли бойовика угруповання «ДНР» Романа Джумаєва. Раніше Жовтневого райсуду Маріуполя відпустила Джумаєва під домашній арешт.

Апеляційний орган Світової організації торгівлі відхилив апеляцію України щодо програного Москві позову. Він стосувався запровадженого Україною мита на нітрат амонію російського походження.

Верховна Рада розпустила ЦВК. Нинішній склад ЦВК Верховна Рада затвердила 20 вересня 2018 року. До того ВР чотири роки не могла домовитися щодо призначення нових членів ЦВК попри те, що термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК сплив у червні 2014 року, ще в одного — у лютому 2017 року.

В селі Гореничі під Києвом у результаті підпалу згорів будинок колишньої очільниці Національного банку України Валерії Гонтаревої. В Офісы президента Володимира Зеленського назвали пожежу брутальним злочином. На підпал відреагували в посольстві США та представництві ЄС. Також екс-очільницю Нацбанку Валерію Гонтареву запросили до США для спілкування після нападів на неї.

У Києві невідомий побив заступника голови Київської міської державної адміністрації Володимира Слончака. Також невідома особа розстріляла поряд з будівлею селищної ради заступника Якимівської ОТГ Запорізької області Дмитра Кирилова.

На мосту Метро в Києві відбулась спеціальна поліцейська операція через погрозу вибуху. Невідомий заблокував рух на мосту, стріляв та погрожав підірвати міст і державні установи.

Старобільський райсуд Луганської області скасував домашній арешт екс-голові фракції «Партії регіонів» Олександру Єфремову.

ПЕРЕМОГА

Лідер збірної України з греко-римської боротьби Жан Беленюк (нардеп) виграв золото Чемпіонату світу-2019 в казахстанському Нур-Султані. Беленюк переміг угорця Віктора Лоринца з рахунком 2:1.

Українські громадські діячі, науковці, експерти, волонтери та добровольці у відкритому зверненні до президента України Володимира Зеленського висловили занепокоєння його заявою про те, що на зустрічі лідерів держав “Нормандської четвірки” буде обговорюватися “формула Штайнмайєра”, яка виносить за дужки переговорів питання деокупації Криму та відповідальності Росії як держави агресора. Активісти закликали не допустити капітуляції і перерахували засади, що мають бути основою національної позиції України у переговорах.

НАК «Нафтогаз України» підписала угоду з міжнародним трейдером на гарантовані фізичні поставки близько 450 млн куб. м газу в I кварталі 2020 року. Зазначено, що таким чином у компанії підготувались до опалювального сезону.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з віце-президентом Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Аланом Пію. За словами Зеленського, український уряд працює над моделлю земельної реформи. Імовірно, вона буде затверджена до кінця року.

Ощадбанк отримав виконавчі документи щодо компенсації збитків банку, завданих внаслідок анексії Криму з боку Російської Федерації. Наразі Ощадбанк здійснює всі необхідні процесуальні дії для відкриття виконавчого провадження та належного захисту своїх інтересів, які було порушено внаслідок незаконних дій Російської Федерації на території Криму, та відшкодування спричинених збитків.

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон №1050 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню».

Верховна Рада схвалила законопроект №1076 “Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель” у другому читанні. Законопроєкт знижує поріг закупівель до 50 тис. грн, запроваджує обов’язкове звітування в системі ProZorro за всі закупівлі від 0 гривень, встановлює персональну відповідальність посадових осіб (зокрема керівників органів) за порушення законодавства у сфері публічних закупівель та передбачає механізм автоматичного відхилення пропозицій з “аномально низькими цінами".

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко