"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 20 – 26 вересня 2019 р.

ЗРАДА

Нова команда Міністерства охорони здоров'я втричі скоротила бюджетні витрати для орфанних хворих - людей із рідкісними захворюваннями. Якщо у 2019 році на дітей хворих на муковісцидоз держава витратила 72, 393 млн грн, то у 2020 планують витратити 34,822 млн грн. Співробітники Міністерства охорони здоров'я написали відкритого листа зі скаргою на нове керівництво прем'єр-міністру Олексію Гончаруку. "Дії нового керівництва МОЗ ставлять під загрозу продовження реформи охорони здоров’я в Україні", - йдеться у листі.

Державне бюро розслідувань відкрило ще одне кримінальне провадження проти екс-спікера парламенту Андрія Парубія. Зазначено, що провадження відкрите за фактом «створення та координування Парубієм А.В. громадських озброєних угрупувань з метою вчинення масових заворушень 2 травня 2014 року на території м. Одеса». Ідеться про загони патріотів України, які протистояли 2 травня 2014 р. проросійським молодчикам в Одесі.

Рада громадського контролю при Національному антикорупційному бюро закликала президента Володимира Зеленського не поширювати дезінформацію про повноваження НАБУ. Гаряча лінія НАБУ стала перевантажена дзвінками щодо порушень, які не є підслідними органу. Раніше Зеленський опублікував відео, з якому закликав громадян звертатися на гарячу лінію НАБУ щодо всіх випадків корупції.

"Компанія "Нафтогаз Україна" починає імпортувати електроенергію з Білорусі і продавати її на українському ринку.

Суд скасував рішення, яким на «Парковий» (вертольотний майданчик Януковича) наклали арешт та передали його для управління Національному агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Прокурор зазначив, що «актуальність накладення арешту на даний час вже втрачена».

Президент України Володимир Зеленський у телефонні розмові з президентом США Дональдом Трампом, запевнив, що новий Генеральний прокурор працюватиме над розслідуванням стосовно сина екс-віце-президента США Джо Байдена. «Наступний Генеральний прокурор на 100% буде моєю людиною, моїм кандидатом, який буде підтриманий парламентом і почне свою роботу у вересні» - казав президент.

Президент Володимир Зеленський ветував закон про тимчасові слідчі комісії, ухвалений Верховною Радою VIII скликання. Закон «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» передбачає процедуру імпічменту президента.

ПЕРЕМОГА

Україна не буде відряджати делегацію на наступну сесію Парламентської асамблеї Ради Європи. Не маючи іншої нагоди реагування на порушення цією організацією власних принципів, і зіштовхнувшись з достатньо відвертим ігнорування її інтересів, Україна наразі утримається від відрядження своєї делегації на найближчу сесію ПАРЄ. Проте частина старого складу поїде на сесію, щоб представляти інтереси країни.

Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії».

Національна поліція затримала Магомеда-Аміна Саітова, який 2018 року здійснив напад на політика Мустафу Найєма.

Від початку збройної агресії Російської Федерації проти України групами розмінування в районі проведення АТО/ООС очищено майже 4074 га території, 1357 км шляхів, виявлені та знешкоджені 254 790 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про режим спільного транзиту з Євросоюзом. Законопроект розроблений на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Запасів газу в України достатньо для зими 2019-2020, навіть якщо Російська Федерація не погодиться на новий контракт про транзит газу через українську територію. Зокрема повідомляється, що запаси газу в українських підземних сховищах перетнули межу в 20 млрд куб.м. газу. Це найбільший найбільшим рівень за останні 9 років.

Київський апеляційний суд скасував рішення Баришівського райсуду Київської області про призупинення дії ліцензії авіакомпанії SkyUp Airlines.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко