"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 4 – 17 жовтня 2019 р.

ЗРАДА

У Львові поблизу міжнародного аеропорту здійснив аварійну посадку транспортний літак Ан-12. Загинули п'ятеро людей. Державна авіаційна служба тимчасово припинила дію сертифіката-експлуатанта власника – авіакомпанію «Україна-Аероальянс».

У Херсоні учасник незаконного збройного формування Степан Резуник, якого підозрюють у сприянні окупації Криму Росією, вийшов на волю після внесення застави в сумі 240 тисяч гривень.

Відомий журналіст, теле- та радіоведучий Данило Яневський написав до Нацполіції заяву про вчинення злочину речницею президента Володимира Зеленського Юлією Мендель. Ідеться про інцидент коли Юлія Мендель відштовхнула журналіста Сергія Андрушка. Президент Зеленський став на бік Мендель.

Парламент Нідерландів ухвалив рішення про додаткове розслідування у справі авіакатастрофи MH17 на Донбасі у липні 2014 року. Розслідування стосуватиметься ролі України в питанні закриття повітряного простору на Донбасі в момент катастрофи.

Верховна Рада у другому читанні схвалила проект судової реформи президента Володимира Зеленського. Генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич у листі до міністра закордонних справ Вадима Пристайка розкритикувала проект судової реформи. За її словами, текст пропонує зміни, які можуть мати суттєвий вплив на незалежність правосуддя.

6 жовтня у Києві на Майдані Незалежності зібралося близько п'яти тисяч мітингувальників, які виступають проти реалізації так званої "Формули Штайнмаєра". 14 жовтня на марш «Ні капітуляції» вийшли біля 20 тисяч громадян.

Президент Володимир Зеленський підписав законопроект, що надає Національному антикорупційному бюро та Держбюро розслідувань право на «прослушку» чиновників.

ПЕРЕМОГА

Державний концерн "Укроборонпром" представив на спеціалізованій виставці "Зброя та безпека 2019" 135 зразків військової техніки та озброєння. Серед них – шість нових розробок.

Два архіви Української повстанської армії з невідомими історикам документами знайшли в лісах Івано-Франківської області і передали Центру Досліджень Визвольного Руху.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про «географічні бренди» щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень. Закон №1065 є частиною зобов'язань України у межах угоди про асоціацію з Євросоюзом. Він має забезпечити захист іноземних географічних зазначень та створити підстави для створення таких зазначень в Україні.

Позачерговий собор ієрархів Православної церкви Еллади визнав Православну церкву України.

Британська телерадіомовна корпорація ВВС писатиме відтепер назву української столиці англійською "Kyiv" замість "Kiev".

Суддя Господарського суду Києва Людмила Шкурдова вирішила призупинити розгляд справи про повернення "ПриватБанку" його попереднім власникам. Причина цього - розгляд іншої справи в іншому українському суді.

Президент Володимир Зеленський підписав свій законопроект №1029. Ним скасовується державне фінансування політичних партій, які не подолали 5% поріг на виборах до парламенту.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко