"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 18 – 31 жовтня 2019 р.

ЗРАДА

Фірма наближеного до президента Росії Путіна російського олігарха Олега Дерипаска в обхід санкцій видобуває в Україні високоякісний кварцит, який потрапляє у систему російського оборонного комплексу для виробництва російської зброї. Про це повідомили журналісти програми «Схеми» на «Радіо Свобода».

Уряд встановив 2%-мито на імпорт електроенергії з Росії. Востаннє комерційний імпорт електроенергії в Україну з РФ здійснювався в 2015 році між ДПЗД «Укрінтеренерго» і ВАТ «Інтер РАО» для подальшої передачі в окупований Крим. Контракт діяв протягом 2015 року і не був подовжений.

Шоумена Сергія Сивохо призначили радником секретаря Ради національної безпеки й оборони з питань реінтеграції та відновлення Донбасу.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження щодо можливого отримання 30 тисяч доларів хабара 11 народними депутатами з парламентського комітету фінансів. Ідеться про можливе отримання хабара депутатами «Слуги народу».

Президент України Володимир Зеленський прибув на позиції українських добровольців в районі населеного пункту Золоте, де має відбутися розведення сил та засобів. Під час візиту між Зеленським та добровольцем на ім'я Денис сталася словесна сутичка.

Європейський суд з прав людини визнав порушення з боку України у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в сепаратизмі. Упродовж трьох місяців Україна має виплатити Штепі 3600 євро. З них 2600 євро моральної компенсації і 1000 євро відшкодування судових витрат.

Прес-служба ООС повідомила про початок розведення сил у районі «Золоте-4». Характерно що годною раніше про розведення сил вже знали ЗМІ, але нічого не знав штаб ООС. Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомила про обстріл зі стрілецької зброї напередодні розведення сил.

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) заявило про зникнення у відомстві десятків розпорядчих документів щодо арештованого майна. Було розпочато дисциплінарні провадження із відстороненням від виконання службових обов’язків деяких працівників АРМА. Також, стартувало службове розслідування.

Екс-високопосадовець часів президентства Віктора Януковича Валерій Хорошковський «на безоплатній основі» консультує чинну владу щодо роботи митниці. Про це розповів голова Офісу президента Андрій Богдан в інтерв’ю виданню «Українська правда».

ПЕРЕМОГА

Міжнародна асоціація повітряного транспорту долучилася до кампанії #KyivnotKiev та почала писати назву української столиці правильно. "Kyiv" замість "Kiev".

В Офісі президента заявили, що незалежно від рішення судів, "немає жодних підстав для повернення державного "ПриватБанку" колишнім акціонерам" Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову.

Паризький апеляційний суд відхилив заяву Росії проти "Ощадбанку". РФ намагалася призупинити примусове виконання рішення міжнародного арбітражу від 26 листопада 2018 року. Росія буде змушена сплатити 1,3 млрд доларів на користь "Ощадбанку".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив офіційну позицію України щодо вимоги Палати представників США внести полк «Азов» до переліку іноземних терористичних організацій. За словами міністра, підрозділ спеціального призначення «Азов» військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії є законним регулярним підрозділом Нацгвардії.

Підрозділи Десантно-штурмових військ Збройних сил України отримали нові емблеми – нарукавні знаки, розроблені групою “Нове військо”. Нові сучасні патчі отримали 25-та, 79-та, 80-та, 81-ша, 95-та бригади ДШВ, 23-й окремий танковий батальйон ДШВ, 132-й окремий розвідбат та 148-й окремий гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон.

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №2045-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу і соціальних гарантій окремим особам з числа учасників антитерористичної операції", яким буде запроваджено механізм отримання статусу учасника бойових дій добровольцями. Відповідне рішення підтримав 321 народний депутат. Також нардепи схвалили скорочену процедуру підготовки законопроекту до другого читання.

Законодавча асамблея канадської провінції Британська Колумбія ухвалила закон про День пам'яті українського Голодомору, який визнає геноцидом штучний голод 1932-33 років.

Служба безпеки провела спецоперацію і вивела з тимчасово окупованої території Донеччини екс-представника так званого «Центру спеціальних операцій Міністерства державної безпеки ДНР».

Верховна Рада перейменувала місто Переяслав-Хмельницький Київської області на Переяслав.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко