"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 1 – 7 листопада 2019 р.

ЗРАДА

Станом на 31 жовтня, сервіс FIRMS (NASA) показував, що на території України відбувається найбільше пожеж у Європі. На знімках видно, що горить стерня на полях. Автори припускають, що це не випадкові пожежі, а навмисне спалювання, яке проводять власники чи орендатори земель.

За даними руху «ЧЕСНО» жовтні 16 народних депутатів пропустили понад 30% голосувань у Верховній Раді. Найчастіше під час голосувань на засіданнях відсутні депутати від "Опозиційної платформи - За життя". З фракції «Слуга народу» найбільшими прогульниками виявилися нардепи Одарченко і Дубінський.

У Києві у піцерії Veterano Pizza на Софіївській, 8 пройшли обшуки за постановою Печерського районного суду. Засновник Veterano Group Леонід Остальцев заявив, що вважає постанову суду і дії поліції незаконними.

На Брест-Литовському шосе у Святошинському районі столиці вибухнув автомобіль Mercedes. Водій автомобіля загинув, ще двоє пасажирів отримали тілесні ушкодження. Окрім того, було пошкоджено транспортний засіб, що стояв неподалік. Авто могло належати бізнесмену, директору фармацевтичної компанії Ігорю Салу.

Співробітники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуком до власника телеканалу "Прямий", колишнього народного депутата Володимира Макеєнка. Своє чергою, на телеканалі "Прямий" заявили, що розцінюють обшук у Макеєнка як тиск і наступ на свободу слова.

ПЕРЕМОГА

У Херсонській області на полігоні «Ягорлик» успішно завершилися чергові комплексні тактичні навчання підрозділів зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України з бойовою стрільбою. Взагалі у жовтні Державний концерн «Укроборонпром» передав українським військовим 697 одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема, найбільше – майже 400 одиниць – передали вогнеметів та пускових пристроїв, понад 300 одиниць – спеціальної навігаційної апаратури.

Харків'янин Семен Новіков піднявся на найвищу сходинку п'єдесталу світової першості з греко-римської боротьби серед молоді на змаганнях U23 в угорській столиці Будапешт.

Україна та США реалізували ще один успішний проект у сфері мирного дослідження космосу – 2 листопада був здійснений запуск ракети-носія Antares, над якою вже декілька років спільно працюють американські та українські космічні підприємства. Головна конструкція першої ступені, яка виводить ракету на орбіту, розроблена конструкторським бюро "Південне" та виготовлена на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" у співпраці з низкою українських компаній.

У рамках розслідування кримінального провадження щодо загибелі 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі Київської області оголошено підозри 4 особам, і одному з них — поліцейському — у вбивстві з необережності.

Міжнародні гідрографічні організації PRIMAR (Норвегія) та IC-ENC (Велика Британія) вилучили російські навігаційні карти на води України зі своїх каталогів. Російська Федерація незаконно реалізовувала морські електронні навігаційні карти (ЕНК) на територію України, чим створювала загрозу мореплавству в Чорному та Азовському морях. Російські карти на територію України розпочали виробляти та реалізовувати на міжнародному ринку ще в 2008 – 2012 роках. Ситуація загострилась після анексії Криму.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко