"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 6 – 12 грудня 2019 р.

ЗРАДА

Керівниця директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірина Литовченко звільниться з Міністерства охорони здоров’я з практично усією своєю командою. «Причина - ціннісні і світоглядні розбіжності, які роблять неможливою подальшу роботу в МОЗ», - ідеться в повідомленні.

В лікарні помер активіст та волонтер з Бахмута Артем Мирошниченко, якого жорстоко побили ввечері 29 листопада. Активіст помер після нападу двох підлітків, який стався 29 листопада.

Кількість жертв пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу збільшилася до 10 осіб. Директорку коледжу відправили під домашній арешт.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом бійки на засіданні аграрного комітету Верховної Ради де постраждав представник "Слуги народу" Андрій Богданець. Бійка відбулася між ним і представниками ВО «Свобода».

Голова кримськотатарського Меджлісу Рефат Чубаров наголосив, що ухвалене за результатами «нормандського» саміту комюніке виключає кримських татар із майбутнього обміну утримуваними особами.

Волонтерку Юлію Кузьменко і співака та ветерана АТО Андрія Антоненка (Riffmaster) затримали за звинуваченням у вбивстві Павла Шеремета.

ПЕРЕМОГА

В Києві на Майдані Незалежності зібралося близько п'яти тисяч людей на народне віче "Червоні лінії". Акція «Руху опору капітуляції» продовжилася на вулиці Банкова, під вікнами Офісу президента України.

У Парижі відбулися переговори в «Нормандському форматі». Як розповідав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, українська делегація на переговорах тримає “державницьку позицію”. Водночас, виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко розповів, що на “газових” переговорах між Україною і Росією не було досягнуто домовленості.

Шостий апеляційний суд Києва визнав законним перейменування проспектів Бандери і Шухевича.

Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід фігуранту «справи бронежилетів», начальнику управління контролю якості ГУ розвитку та супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Михайлу Каморянському на цілодобовий домашній арешт. Той самий суд змінив запобіжний захід першому заступнику начальника ГУРСМЗ ЗСУ Сергію Почтаренку з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Підприємства Державного концерну "Укроборонпром" достроково передали державним замовникам всю авіаційну техніку, ремонт якої був передбачений замовленнями 2019 року. Було відремонтовано та дообладнано: Ан-26, Су-27, МіГ-29, Су-24, Іл-76МД, Л-39, Мі-14, Мі-8МТ.

Антимонопольний комітет оштрафував 16 облгазів Регіональної газової компанії РГК (яку пов’язують з Д. Фірташем) на 278 млн грн за неправомірно донараховані побутовим споживачам об'єми використаного газу. Порушників зобов'язали зробити перерахунки.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко