"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 20 – 26 грудня 2019 р.

ЗРАДА

Спецпризначенці штурмували залу Апеляційного суду, де не відбулося засідання справи щодо підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета – волонтерки Юлії Кузьменко. Розгляд справи підозрюваної у вбивстві Шеремета був перенесений на 24 грудня через неявку прокурорів. Кузьмено відмовилася залишати зал. Спецпризначенцям вдалося вивести Кузьменко з зали суду.

Верховна Рада провалила ухвалення закону про легалізацію грального бізнесу. «Ми знаємо, хто за цим стоїть. Не хочете грати за прозорими правилами?.. Що ж, давайте по-іншому.» - заявив президент Зеленський.

Вісім народних депутатів у грудні пропустили 90% голосувань. Нульові показники голосувань зафіксовано в Любові Шпак ("Слуга Народу"), Романа Іванісова (позафракційний) та Віталія Данілова ("Батьківщина"). Також в списку депутатів, які майже не голосували: Антон Яценко ("За майбутнє"), Вадим Столар ("Опозиційна платформа - За життя"), Ігор Палиця ("За майбутнє"), Олександр Абдуллін ("Батьківщина"), Андрій Деркач (позафракційний).

Україна оприлюднила протокол зустрічі представників Європейського Союзу, України та Російської Федерації яка відбулася у Берліні і Мінську 19 і 20 грудня. "Газпром" виплатить "Натфтогазу" біля 2,9 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу. При цьому протокол передбачає скасування всіх арбітражних і судових позовів один проти одного, в т.ч. позови "Нафтогазу" на 12,2 млрд доларів і на 33 млрд куб. м газу. Також мирова угода буде передбачати припинення Україною всіх поточних і можливих майбутніх вимог до ПАТ "Газпром", заснованих на вирішенні Антимонопольного комітету України, включаючи вимоги про сплату штрафу і пені (7,4 млрд доларів).

Апеляційний суд готується розглянути скаргу на продовження арешту екс-беркутівцям. Їх можуть випустити з-під варти для обміну за умовою «всіх на всіх», узгодженою Зеленським під час переговорів у Норманському форматі. Родичі Героїв Небесної сотні виступили із заявою до президента Володимира Зеленського, у якій закликали не звільняти у рамках обміну підсудних у справі розстрілу Майдану.

ПЕРЕМОГА

Рада схвалила закон про статус УБД для бійців Військово-морських та Повітряних сил. Також президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо надання статусу учасника бойових дій (УБД) добровольцям.

Прокуратура Київcької області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо вбивства 5-річного хлопчика Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому.

Шевченківський районний суд Києва засудив до 13 років позбавлення волі Анатолія Чивікова, обвинуваченого у вбивстві ветерана АТО Сергія Олійника у 2017 році.

Концерн «Укроборонпром» передав Міністерству оборони 12 бронетранспортерів БТР-4Е з обсягу державного оборонного замовлення 2019 року. Загалом підприємства, що входять до складу державного концерну "Укроборонпром", виконали зобов’язання з виготовлення та ремонту військової техніки перед державою на 98%. Також у Міноборони України уклали контракти на постачання другої партії Javelin виробництва США.

Президент Зеленський підписав закон про ДБР, який передбачає звільнення Романа Труби.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко