"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 27 грудня 2019 р. – 9 січня 2020 р.

ЗРАДА

Суд відпустив усіх обвинувачених у розстрілах на Інститутській "беркутівців". Офіційно запобіжні заходи всім змінено на особисте зобов'язання, але фактично ідеться про видачу Росії обвинувачених. «Якби залишили беркутівців, вони б отримали 5-6 років. Я б віддав 100 беркутівців і повернув би одного героя», - заявив президент Зеленський.

Учасники акції протесту закидали димовими шашками і підпалили шини відділення поліції в Каховці (Херсонська обл.), вимагаючи розслідування резонансної справи про вбивство місцевого жителя. 29-річний чоловік скоїв кілька пострілів з рушниці у 26-річного місцевого мешканця Володимира Чебукіна. Поліція проведе повторну судово-медичну експертизу.

Президент Зеленський потрапив у скандал – його знайшли на відпочинку в найдорожчому готелі міста Маскату, столиці султанату Оман. ОПУ терміново заходилася доводити ніби президент Зеленський перебував в Омані з робочим візитом. Намагання ОПУ викликали хвилю насмішок у соцмережах.

Boeing 737-800 «Міжнародних авіаліній України» (МАУ) зазнав аварії поблизу аеропорту Тегерана. Версія Іранської влади – несправність двигуна літака. Керівники США, Канади та Британії заявили про можливість збиття літака іранською ракетою. На борту літака перебувало 11 українців. Всього загинули 178 осіб.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу "Прямий" у зв'язку зі скаргою щодо слів ведучого про президента Володимира Зеленського. Як зазначила перший заступник голови Ольга Герасим'юк, до них надійшло звернення з наріканням на дії і слова ведучого телеканалу "Прямий" Сергія Пояркова.

Після аварії українського літака в Ірані президент Зеленський заявив що негайно перериває «робочий візит» і повертається до Києва, але насправді до Кєва він прибув лише через 18 годин після аварії. Причини затримки – невідомі.

ПЕРЕМОГА

Відбувся обмін полоненими між Україною та російськими найманцями з банд ДНР-ЛНР. До України повернулися 76 осіб.

Україна підписала контракт на транзит газу на п’ять років з можливим пролонгуванням ще на десять років.

В Україні мінімальна заробітня плата зросте на 550 гривень і становитиме 4723 гривень.

Держприкордонслужба проставила заборону в’їзду в Україну на три роки російській блогерці Алєксандрі Мітрошиній. Під час лекції Мітрошиної в Києві 6 січня поліція затримала активістів руху «Відсіч» Леоніда Овчаренка та Олексія Кальницького. Вони поставили їй запитання: «Чий Крим?». Це призвело до бійки. Поліція заявила, що затримала чоловіків за «дрібне хуліганство». Пізніше активістів відпустили.

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення оштрафувати ТОВ "Наша Прага" (логотип "НАШ") на 105,625 тис. грн через висловлювання екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова в передачі "Гордон".

Україна стягнула перший штраф за порушення повітряного простору над окупованим Кримом. Літак казахської авіакомпанії Euro-Asia Air у серпні 2019 року здійснив рейс у межах забороненої зони над окупованим півостровом.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко