"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 10 – 16 січня 2020 р.

ЗРАДА

У Голосіївському районі Києва прорвало тепломережу, унаслідок чого гарячою водою затопило торговельний центр Ocean Plaza і магазин "Ашан". Згодом у "Київтеплоенерго" повідомили про дев'ятьох постраждалих. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Згорів волонтерський пункт «Ангели Тайри» у районі Широкиного на Донеччині. Один із волонтерів отримав незначні опіки.

Іран визнав, що український "Боїнг" "Міжнародних авіаліній" в Тегерані "ненавмисно збила" іранська ракета. Раніше про те саме заявили керівники США, Британії і Канади. Українське керівництво лише після зізнання Ірану офіційно направила дипломатичну ноту щодо збитого Тегераном літака «Міжнародних авіаліній України». Офіс генерального прокурора Україні водночас змінив кваліфікацію злочину щодо якого розслідується загибель людей з помилки екіпажу та компанії на умисне вбивство.

Посольства Канади та Німеччини розкритикували законопроект президента Володимира Зеленського як такий що обмежує демократичні процеси.

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо призову на строкову військову службу. У 2015 році п'ятий президент Петро Порошенко заявив, що вік призовників буде підвищено до 20 років, при цьому призовники гарантовано не потраплятимуть до зони проведення антитерористичної операції на сході України.

Було опубліковано прослушку начебто з наради Гончарука. В опублікованих записах голоси схожі на голоси Гончарука, заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової та міністерки фінансів Оксани Маркарової про курс гривні та економічні питання перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським. На аудіозаписі людина з голосом, схожим на Гончарука, говорить про те, що у президента дуже примітивне розуміння економічних процесів, та що сам Гончарук «повний профан в економіці».

ПЕРЕМОГА

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству", ухвалений народними депутатами 5 грудня 2019 року.

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху».

Поліція затримала групу кілерів, яких підозрюють у вбивстві Аміни Окуєвої в 2017 році. оперативники затримали саме організатора вбивства Аміни Окуєвої.

Федеральний суд Швейцарії залишив чинним рішення арбітражу, за яким Росія зобов'язана виплатити українським фірмам $80 млн за збитки, завдані через анексію Криму.

На Донеччині прикордонники зі складу Об’єднаних сил затримали бойовика, який охороняв місце і залишки літака рейсу МН17.

Верховна Рада проголосувала за відновлення роботи української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко