"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 14 – 20 лютого 2020 р.

ЗРАДА

На тимчасово окупованому Росією Донбасі в районі Золотого Луганської області, де знаходиться ділянка розведення сил,18 лютого триває бій. Збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Унаслідок ворожих обстрілів військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, чотири захисники отримали поранення, ще двоє - бойове ураження. Президент Володимир Зеленський заявив, що наступ бойовиків не змінить курс до припинення війни та встановлення миру.

Усіх українських прокурорів, які брали участь у розслідуванні збиття малайзійського "Боїнгу", звільнили від виконання своїх обов'язків.

Росія затримала в Азовському морі судно з чотирма рибалками – громадянами України. Про причини затримання Росія офіційно Україну не інформувала. Нацполіція розпочала кримінальне провадження щодо незаконного захоплення так званими «співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії» українського судна з чотирма рибалками.

В Офісі президента заявили, що звернуться до суду з позовом проти журналістів програми розслідувань "Схеми" через нібито неправдиву інформацію про можливу зустріч глави держави із секретарем Ради безпеки Росії Ніколаєм Патрушевим. "Схеми" виявили, що секретар Ради безпеки РФ прилітав в Оман одночасно з Зеленським.

Україною прокотилася низка протестів проти привезення на карантин в їхній район евакуйованих українців з Китаю. Між мешканцями Нових Санжар, куди привезли евакуйованих із Китаю українців, та правоохоронцями пройшли сутички. Автобуси з евакуйованими заїхали в санаторій. Перед цим відбулася масштабна сутичка силовиків з місцевими жителями. У хід пішли пляшки, палиці та каміння. Персонал, який раніше працював у медичному центрі вивезли з об’єкту. Водночас зловмисниками була поширена неправдива інформація про начебто лабораторно підтверджені випадки коронавірусу COVID-19 в Україні. Інформація та – цілковита брехня.

ПЕРЕМОГА

Президент Володимир Зеленський під час конференції провів зустріч із директоркою МВФ Крісталіною Георгієвою. Сторони обговорили судову реформу і ряд українських законопроектів, в тому числі той, який забороняє повертати банки колишнім власникам.

Усіх українських прокурорів, які брали участь у розслідуванні збиття малайзійського "Боїнгу", звільнили від виконання своїх обов'язків. Також зазначають, що були звільнені ще четверо прокурорів, які входили в український підрозділ із розслідування аварії "Боїнга" під Донецьком в липні 2014 року. Це сталося через реформу Генеральної прокуратури України.

Служба безпеки блокувала у різних регіонах діяльність мережі «ботоферм», обладнання яких підтримувалось через російські онлайн-сервіси. Частина обладнання використовувалось для нелегального переправлення телефонного трафіку незаконно створених «операторів» «Фенікс» і «Лугаком», які функціонують на тимчасово непідконтрольних територіях, на мережі вітчизняних операторів. За інформацією спецслужби, цими «послугами» користувались «ватажки» незаконних збройних формувань так званих «ЛНР» і «ДНР».

Двоє громадян України, які заразилися коронавірусом у Японії на борту лайнера Diamond Princess, одужали.

Україна посіла 14 місце у рейтингу найбільш мілітаризованих країн у 2019 році, складеного Міжнародним інститутом конверсії в Бонні (Німеччина). Індекс глобальної мілітаризації (Global Militarisation Index) оцінює, скільки ресурсів країна витрачає на військову сферу, а не на інші потреби.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко