"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 28 лютого – 5 березня 2020 р.

ЗРАДА

За півроку роботи депутати Верховної Ради IX скликання ухвалили менше законів, аніж їхні попередники – 155 проти 173. Турборежим-с.

Президент Володимир Зеленський ветував законопроект про стройовий статут Збройних сил України. Законопроект приводив нормативно-правові акти у відповідність до євроатлантичних норм та критеріїв членства в НАТО.

Слідча ДБР Сергеєва, на допит до якої Порошенка мали доправити примусово, виявилася у відпустці. Петро Порошенко прийшов на допит до Держбюро розслідувань без застосування силового приводу.

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) заявила про арешт коштів на своїх рахунках. Арешт рахунків унеможливив підготовку до трансляції Олімпіади-2020 та блокує забезпечення участі України в Євробаченні-2020.

Верховна Рада схвалила відставку прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та його уряду. Рада проголосувала за призначення Дениса Шмигаля новим прем’єр-міністром. Верховна Рада України затвердила новий склад Кабінету міністрів України. Американський інвестиційний банк Morgan Stanley порадив клієнтам продавати українські єврооблігації після зміни уряду в Україні, оскільки очікується, що зміна складу Кабміну вповільнить реформи.

Депутати Верховної Ради проголосували за постанову про недовіру генпрокурору Руслану Рябошапці. За словами фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, головна претензія до Рябошапки – не підписання підозр п’ятому президенту Пеорошенко.

ПЕРЕМОГА

Конституційний Суд України визнав невідповідним Конституції країни обмеження пільг ветеранам війни. Ідеться про положення закону №3551 «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Обмеження до цього закону затвердив Кабінет Міністрів окремим положенням у розділі «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу.

У разі епідемії коронавірусу Covid-19 в Україні місць у лікарнях вистачить на чотири місяці. Про це сказала міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька. Глава Національної служби цивільного захисту Італії Анджело Борреллі підтвердив випадок зараження коронавірусом громадянки України.

Українські рибалки, яких 15 лютого 2020 року затримали в Азовському морі співробітники ФСБ Російської Федерації, повернулись на материкову Україну. Тактична катерна група Морської охорони забезпечила супровід плавзасобу до порту Бердянськ, де наразі встановлюються усі обставини їх затримання російською стороною.

Служба безпеки викрила посадовців держпідприємства «Житомирський бронетанковий завод» на зловживаннях із державними коштами під час закупівлі запчастин сумнівної якості. Ціни на запчастини були завищені у 2,7-5 разів.

Колишнього народного депутата Сергія Мельничука звільнили з-під варти в Греції. Екс-комбат батальйону «Айдар», нардеп 8 скликання Мельничук був затриманий під час перетину грецько-болгарського кордону за карткою Інтерполу, яку подала РФ. Мова йде про нібито причетність до вбивства у квітні 2014 року у Ростовській області РФ.

Верховна Рада ратифікувала рамковий договір між урядами України та Франції щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко