"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 1 – 14 квітня 2020 р.

ЗРАДА

Черкаська міська рада вирішила пом'якшити карантинні заходи в місті з 1 травня. Голова МОЗ Максим Степанов засудив таке рішення. Поліція розпочала кримінальне провадження. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив меру жорстоким реагуванням.

Під будівлею Офісу президента активісти та представники малого й середнього бізнесу протестували проти жорстких карантинних обмежень, які залишили їх без роботи. Протестувальники прийшли до Офісу президента з вимогою дозволити працювати. Після того як уряд пішов ФОПам на зустріч через тиждень сталася акція протесту автобусних перевізників із вимогами послаблення карантину. Зокрема, протестувальники вимагають відновлення внутрішніх та міжнародних автобусних пасажирських перевезень.

Карантин спровокував посилену агресію щодо журналістів. У квітні сталося найбільше нападів на представників ЗМІ. Упродовж чотирьох місяці 2020 року в Україні зафіксовано 26 інцидентів із застосуванням сили щодо представників медіа.

Грузія відкликала посла в Україні для консультацій через призачення колишнього президента Грузії Міхаіла Саакашвілі на посаду глави Виконавчого комітету реформ. Президент Володимир Зеленський назвав це помилкою.

Обіцяні 300% надбавок за роботу з хворими на COVID-19 у повному обсязі за березень 2020 року виплатили лише медичним працівникам із Полтавської області. По всій Україні медики за роботу з хворими на КОВІД отримали копійки.

Всього в Україні на COVID-19 захворіли 3 114 медпрацівників. Серед них померли 23, а 858 вже одужали.

Telegram-бот оприлюднив у мережі базу даних українців із 26 млн водійських посвідчень. Очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров заперечив, що ці дані мають стосунок до «Дії».

Українські медійні та громадські організації, журналісти – учасники Медіаруху – обурені діями Головного слідчого управління Національної поліції України, яке планує допитати головну редакторку агенції розслідувань «Слідство Інфо» Анну Бабінець. Допит має відбутися у справі, ініційованій нардепом Олександром Дубінським через інформаційний запит щодо його контактів з особами, наближеними до президента США Дональда Трампа. Народний депутат від партії «Слуга народу» передав своє звернення особисто міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

В Запоріжжі проросійська організація "Полк Перемоги" провела автопробіг, в ході якого сталася сутичка з активістами, які зривали з автомобілів радянську символіку.

ПЕРЕМОГА

Рада директорів Світового банку затвердила додаткове фінансування у розмірі 150 млн доларів соціальної допомоги сім’ям з низьким рівнем доходу в Україні.

Набуло сили рішення Кабміну про спеціальне мито на імпорт російського вугілля на рівні 65%. Мито не поширюється на антрацит незалежно від мети імпорту, бітумінозне, коксівне та іншого вугілля для використання у металургійній та коксохімічній промисловості.

Президент України Володимир Зеленський присвоїв 53 окремій механізованій бригаді Сухопутних військ Збройних Сил та 59 окремій мотопіхотній бригаді почесні назви. Президент, зокрема, присвоїв 53 окремій механізованій бригаді Сухопутних військ ЗСУ почесне найменування "імені князя Володимира Мономаха". 59 окремій мотопіхотній бригаді Сухопутних військ ЗСУ присвоєно почесне найменування "імені Якова Гандзюка".

У квітні міжнародні резерви України зросли на 3,1%.

Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» передало для потреб Міноборони чергову партію з чотирьох одиниць танків Т-64 та двох одиниць танків Т-72. Частину бронетехніки довелось відновлювати в умовах карантинних обмежень.

Верховна Рада підтримала за основу і в цілому законопроект № 3376-1, який передбачає держстрахування для працівників медичних та наукових установ, які через коронавірус отримали групу інвалідності або померли. Сума компенсації залежить від встановленої працівнику групи інвалідності та ступеня втрати професійної працездатності, але не менше як 630 600 грн компенсації, а у разі смерті - 1 млн 576 тис. 500 грн. Розгляд відбувся завдяки фракції ЄвроСолідарність, яка зібрала підписи.

Верховна Рада ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" – в народі «антиколомойський закон».

Верховна Рада ухвалила постанову "Про схвалення пропозицій щодо продовження строку застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" – продовжила блокування російських соцмереж.

Печерський районний суд міста Києва відмовив прокурорам у продовженні запобіжного заходу для волонтерки Марусі Звіробій. Пізніше він так само відмовив у продовження заходу для нардепа Софії Федини.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко