"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 5 – 11 червня 2020 р.

ЗРАДА

Під Верховною Радою відбулася акція з вимогою відставки міністра МВС Арсена Авакова. Протестувальники спробували спалити автомобіль УАЗ у кольорах старої міліції. один із протестувальників спробував вчинити акт самоспалення, підпаливши на собі одяг, однак поліція загасила його.

У Верховній Раді зареєстрували президентський законопроект про всеукраїнський референдум. Документ містить пункт про можливість зміни території України.

Колектив державного підприємства "Антонов" висунув вимогу вивести підприємство з-під керівництва концерну "Укроборонпром". Там також вважаютЬ, що "Укроборонпром" "вдається до заходів, спрямованих на припинення діяльності підприємства". Приводом стало звільнення "Укроборонпромом" президента підприємства Олександра Донця.

Українського посла Ігоря Долгова виклакає міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані у зв'язку із заявами голови виконавчого комітету Ради реформ України Міхеїла Саакашвілі. Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив: "Я не збираюся спокійно дивитися на руйнування і остаточне знищення Грузії. Я дійсно буду на передній лінії боротьби".

Народний депутат від «Голосу» Святослав Вакарчук складає мандат. Вакарчук зазначив, що вважає свою місію частково виконаною: «привів прекрасну фракцію у парламент - нових професійних порядних людей». 

Однак тепер її завершено.

ПЕРЕМОГА

Журналіст Денис Казанський братиме участь у засіданнях Тристоронньої контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі як представник ОРДЛО.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила програму stand-by для України обсягом 5 млрд доларів. Перший транш у розмірі 2,1 млрд доларів очікують вже цього місяця.

Українські дипломати висловили обурення тим, що представництво французької компанії Danone у Росії залучило до зйомок реклами йогурта актора Міхаіла Пореченкова, що воював проти України на Донбасі. Компанія Danone припиняє рекламну кампанію з Пореченковим.

Контррозвідка Служби безпеки України викрила генерального директора одного з підприємств концерну "Укроборонпром", на розкритті державної таємниці. Директор залучав до роботи з таємними документами підлеглого, термін дії допуску у якого закінчився.

Посли Європейського союзу вирішили продовжити санкції проти Російської Федерації у зв'язку з анексією Криму ще на рік.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко