"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 19 - 25 червня 2020 р.

ЗРАДА

У Православній Церкві України заявили, що розслідування за заявою парафіян Київського патріархату УПЦ є перешкоджанням процесу міжнародного визнання церкви та свободі волевиявлення релігійних громад. Зазначається, що це «розслідування» стоїть у ряду цілої низки подібних заяв і дій, вчинених за останні півтора роки для переслідування духовенства та активних парафіян ПЦУ, для тиску на представників органів місцевої влади і самоврядування.

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру в декларуванні недостовірної інформації колишньому міністру України Володимиру Омеляну. Вищий антикорупційний суд обрав колишньому міністру інфраструктури Володимиру Омеляну запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Україна потрапила до «червоної зони», тому що показник захворювання на COVID-19 становить вище 40 випадків на 100 тисяч населення. У системі МВС вже зафіксовано 709 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, 605 осіб одужали та 104 продовжують лікування. Працівники МВС – другі за ступенем ризику та по факту зараження після лікарів. Також у курсантів Національної академії Служби безпеки виявили COVID-19.

В Києві вранці в одній з багатоповерхівок на Позняках cтався вибух. Під завалами лишилися кілька людей.

У Харкові під час акції проти відкриття обласного диспансеру для приймання хворих коронавірусом між людьми, які вийшли на акцію, та поліцією сталися сутички. Двох співробітників поліції госпіталізували.

У травні 2020 року українські банки отримали чистого прибутку на 29,3% менше, ніж за аналогічний період минулого року (5,313 млрд грн проти 3,756 млрд грн).

Інтенсивні опади протягом 22-23 червня призвели до паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях – підтоплено 197 населених пунктів. Загинули щонайменше троє осіб. Триває часткове відселення мешканців.

ПЕРЕМОГА

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід Владиславу Мангеру, підозрюваному в замовленні й організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, у вигляді тримання під вартою до 28 липня без права застави. Також Печерський районний суд Києва заочно арештував екс-командира полку міліції особливого призначення «Беркут». Мова йде про справу розстрілів на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

У Києві відбулася презентація політичної партії "Пропозиція", яку неофіційно називають "партією мерів". У заході взяли участь міські голови Дніпра Борис Філатов, Миколаєва Олександр Сєнкевич, Чернівців Олексій Каспрук, Житомира Сергій Сухомлин, Кропивницького Андрій Райкович, Каховки Андрій Дяченко.

Збройні сили України отримали ракети FGM-148E, які є однією з останніх модифікацій протитанкових ракет комплексу Javelin.

Варшава передала Києву гуманітарну допомогу для боротьби з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19.

Кінофестиваль "Молодість" пройде 22-30 серпня у реальному форматі з додатковим залученням власної онлайн-платформи. Основними локаціями кінофестивалю стануть кінотеатр "Жовтень", де буде розташований фестивальний центр з показами конкурсної та позаконкурсної програм, в тому числі українських прем'єр.

Державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод» передало Міністерству оборони України партію з понад 10 капітально відновлених броньованих розвідувальних дозорних машин з покращеними характеристиками БРДМ-2Л1.

На сайті Мінекономіки повідомили що кількість безробітних перестала збільшуватися.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко