"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 26 червня – 3 липня 2020 р.

ЗРАДА

Студенти та науковці в Києві вийшли на акцію протесту проти призначення виконувачем обов'язків міністра освіти та науки Сергія Шкарлета. Учасники акції тримали плакати з написами “Нащо читати, якщо можна списати”, Шкарлет = Табачник 2.0”, "Ні деградації освіти” та інші.

Шевченківський районний суд Києва визнав екс-суддю Печерського районного суду Києва Оксану Царевич невинною у винесенні завідомо неправосудних рішень у «справах Автомайдану» в 2014 році.

Громадянам України поки не дозволили в'їзд до ЄС через високу захворюваність на коронавірус. Зберігається дозвіл на в'їзд для тих категорій мешканців України, які досі підпадали під винятки, зокрема, членів родин громадян ЄС; тих, хто має посвідку на проживання у ЄС або аналогічний документ; сезонних працівників; дипломатів тощо.

У Києві сталася пожежа в багатоповерховому житловому будинку на Позняках. Пожежа сталася на вулиці Крушельницької, де нещодавно стався вибух.

Відносна більшість опитаних громадян (42%) зазначають, що загальна ситуація в Україні за останній рік погіршилася, 33% вважають, що вона не змінилася, а 15% — що вона покращилася.

Голова Національного банку України Яків Смолій написав та подав президенту України Володимиру Зеленському заяву про звільнення у зв’язку з відставкою за власним бажанням. Причиною відставки Смолій назва політичний тиск.

ПЕРЕМОГА

Україна не буде просити компенсацію за анексію Кримського півострову, оскільки це зашкодить стратегії, на якій наполягає держава. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що компанії мають право судитись за компенсації, але не держава. Якщо Україна проситиме компенсації, вона визнає незаконну анексію Криму.

Світовий банк ухвалив рішення надати Україні 350 мільйонів доларів кредиту в рамках першої позики на розвиток у сфері економічного відновлення на підтримку реформ та пом'якшення наслідків пандемії COVID-19.

Успішно завершилися чергові випробування протикорабельної крилатої ракети Р-360 «Нептун». Випробування завершилося успішно, ціль знищили.

Голову однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА затримали на отриманні хабаря. Голова ОДА планував отримати 1,8 млн грн. Про це повідомили в Службі безпеки.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест через переслідування незаконно утримуваних в Росії громадян України Мусліма Алієва, Інвера Бекірова, Вадима Сірука, Рефата Алімова, Арсена Джепарова та Еміра-Усеїна Куку за попереднім рішенням Південного окружного військового суду щодо сфабрикованих звинувачень у тероризмі.

Українські правоохоронці затримали екс-депутата Криму Василя Ганиша, раніше засудженого за держзраду. Після засудження Ганиш не був затриманий та безпідставно перебував на волі.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко