Зрада-Перемога за тиждень

Зрада-Перемога за тиждень

Розглянемо події 9 – 15 березня 2018 рр.

ЗРАДА

Невідомі побили народного депутата Юрія Левченка, який є членом партії ВО "Свобода". Прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження.

У Запоріжжі священика Московського патріархату - Ігоря Савву - позбавили парафії через те, що той молився за перемогу ЗСУ та відмовлявся згадувати у богослужіннях російського патріарха Кирилла.

На полігоні «Широкий Лан» знову виник скандал через недотримання належних умов проживання для бійців. Військова прокуратура Миколаївського гарнізону відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст.425 (недбале ставлення до військової служби) щодо неналежних умов на полігоні.

Польща видала українцям близько трьох мільйонів віз. За різними оцінками, в Польщі працюють 1,3-1,5 млн українців. Певно, що ця цифра вже більше – до 2 млн.

У Львові ввечері невідомий кинув вибуховий предмет на Личаківському цвинтарі біля польського Меморіалу орлят.

На полігоні "Широкий лан" сталася пожежа, внаслідок якої загинув військовий.

У Греції було затримано 148 громадян України, 132 з яких - за обвинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів.

ПЕРЕМОГА

У зоні АТО, на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорськ", правоохоронці затримали лідера Центру визволення полонених "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана. Згідно з повідомленням, він намагався провезти на підконтрольну Україні територію арсенал зброї.

Заступник генерального директора Європейської комісії із політики сусідства та переговорів щодо розширення Катарін Матренова заявила, що проблема мовних меншин довкола українського законе про освіту була "непропорційно роздмухана".

Північноатлантичний альянс заявив, що визнає прагнення України бути повноцінним членом в даній організації. НАТО надало Україні статус країни-аспіранта.

Київський апеляційний господарський суд не задовольнив апеляційну скаргу російського "Газпрому" щодо штрафу Антимонопольного комітету України в 171 мільярд гривень, накладеного через порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Суд наклав арешт на майно колишнього депутата Верховної Ради від фракції "Партія регіонів" Олександра Шепелєва, якого підозрюють у державній зраді, розкраданні та причетності до замовного вбивства.

В Україні провели успішні вогневі випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 мм виробництва Державної акціонерної холдингової компанії "Артем". Таким чином Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів.

Верховна Рада виключила народного депутата Надію Савченко зі складу Комітету з питань нацбезпеки і оборони.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко