«Зрадофілія — кремлівська технологія для корисних ідіотів» - Олег Пономар

«Зрадофілія — кремлівська технологія для корисних ідіотів» - Олег Пономар

Проаналізуймо логічний та часовий ланцюжок.

1 Нещодавно Путін заявив, що незабаром стосунки між Україною і Московією налагодяться та відновляться. Він цього дуже сподівається. Ба одна маленька за́пинка — для цього треба змінити владу в Україні, яку (на думку Путіна) "народ не підтримує". Але ж ми знаємо справжню причину несприйняття Москвою української влади. Це те, що Україна стала асоційованим членом Евросоюзу і тепер прагне повного членства у цій спільноті. А також те, що Україна законодавчо визначила своєю головною зовнішньополітичною метою вступ до НАТО.

2 Зрадофіли. Що це за феномен такий? Це люди, які зазомбовані до рівня втрати логіки. Які втратили здатність бачити навіть на два-три роки вперед. Які втратили здатність розташувати історичні пріоритети, думати стратегічно, враховувати всі фактори історичного моменту, бачити маштаб подій.

3 Як їх довели до такого стану? Щоденним та щохвилинним інфобомбардуванням: "влада в Україні погана", "війна в Україні через владу". Вода й камінь гострить... Хто це робить? Московська пропаганда. Українські олігархи (мегазлодії) через свої ЗМІ, бо втратили можливість красти з бюджету як раніше. Місцеві аґенти Москви, тролі та боти, корисні ідіоти.

4 До чого вони закликають народ України? Тут нічого нового. Все повторюється. Старий більшовицький лозунг: "розвернемо багнети проти власного уряду", "хай програє власна країна зовнішню війну аби лише змінити владу".

А задаймо їм питання: а як же війна з Московією??? А вони скажуть: "скинемо владу, тоді й війна завершиться"
Ми: а як саме??? А вони: ...[пауза]...
А я відповім — дивись пункт номер 1. Будемо знову "дружити". А навіщо нам до НАТО та Евросоюзу?

Олег Пономар