"Зрештою нинішньому політичному керівництву країни доведеться відповідати" - Олег Шарп

"Зрештою нинішньому політичному керівництву країни доведеться відповідати" - Олег Шарп

Зі статті CNN: "У Києві нескладно знайти людей, які вважають, що зрештою нинішньому політичному керівництву країни доведеться відповідати за повномасштабне вторгнення Росії".

Молодий бізнесмен із дружиною та дітьми, які приїхали до нього ненадовго з Італії, де вони спостерігали за бойовими діями, різко висловлюється про президента Зеленського.

Він не прислухався до попереджень щодо Росії, каже ця людина, воліючи не називати свого імені. В результаті, за його словами, його власні діти та діти його друзів виросли, говорячи італійською чи чеською, бо війна змусила їх виїхати за кордон у пошуках безпеки.

«Ці діти мають говорити українською», — каже він із сумішшю гніву та жалю».

‼️ Повторю власну точку зору з цього приводу. Особисто я вважаю державним злочином (не)підготовку до війни з Росією. Особливо, з початку жовтня 2021 року, коли до президента надійшли перевірені данні щодо широкомасштабного вторгнення - включно до дати та задіяних сил/засобів.

І справа тут навіть не у Чонгарі (фактор розмінування якого значно перебільшений), а у відсутності цілого комплексу заходів, який повинен був передувати цій війні. Як мінімум, збудувати аналог "лінії Суровкіна" за 5 місяців, кинувши туди всі сили і заходи, Україна могла б. Плюс провести додаткову мобілізація, а не закликати спокійно готуватись до шашликів.