"Зростання тарифів - кожному терпінню є межа" - Андрій Новак

"Зростання тарифів - кожному терпінню є межа" - Андрій Новак

Подальше зростання тарифів може призвести до того, що ми опинимося в ситуації, як у 90-х роках, коли більшість українських сімей не зможе заплатити за тарифами за енергоносії.

За останні два роки тарифи на різні енергоресурси зросли для населення в 4-6 разів. Це вже відбилося на купівельній спроможності громадян України. Тому подальше зростання тарифів створить ситуацію середини-кінця 90-х, коли більшість українських сімей просто не зможуть оплачувати комунальні послуги. Тому Україні доведеться зіткнутися з ситуацією накопичення боргу за них. І держава на якомусь етапі змушена буде списувати цей борг за рахунок державного бюджету, який все одно формують платники податків.

Кожному терпінню є межа. Тим більше коли накопичиться критична маса громадян, то звичайно, це призведе до соціальних протестів. Питання буде лише в тому, хто це буде організовувати: чи це будуть спонтанні протестувальники знизу, якісь приватні особи чи політичні сили. Від цього буде залежати масштаб і швидкість поширення таких протестів.

Андрій Новак