"ЗС РФ переходить до тактики ХАМАС і терористичних режимів" - Кирилл Данильченко

"ЗС РФ переходить до тактики ХАМАС і терористичних режимів" - Кирилл Данильченко

Відповідь на спам “Shahed-136” знайдуть.

Камери, пости військ повітряного спостереження, оповіщення та зв'язку, мобільні групи, позиції малої зенітної артилерії на дахах, США передадуть нам системи APKWS до весни 2023-го і нові ЗРК.

Але потрібна саме робоча система.Для цього створюються програми, коли побачив і почув характерний звук двигуна, тапнув смартфон – мобільні групи бачать приблизний маршрут. Необхідна справді велика мережа постів. Координація й аналіз маршрутів противника.

По суті, це вже робиться, а лік збитих камікадзе йде на десятки. Ціла колекція хвостових номерів 200+, є і 400-ті.

Гірше буде, якщо іранці відвантажать оперативно-тактичні ракети.

Але й там можна буде реагувати. В ідеалі – розосередженням, створенням мережі укриттів, бетонованих зупинок громадського транспорту, що захищають від уламків, поступовим створенням ПРО навколо великих міст та АЕС.

Але головне – розумінням, що ізраїльтяни роками терпіли прильоти ракет з водопровідних труб і селітри, доки не створили «Залізний купол». І не допомагали ні бомби-планери, ні наліт ВПС, ні перемоги на землі. Довелося всією країною сидіти в бомбосховищах.

І зараз, почувши сирену, люди на Близькому Сході біжать до укриття і падають на асфальт, закривши голову. А не гуляють собі вулицями, мостом Кличка, розглядаючи трасери в небі, не пригинаючись, коли прилітає ракета.

Необхідне усвідомлення того, що, попри одну з найрозвиненіших систем ППО у Східній Європі, ми не можемо перехопити все, як не могли перехопити все саудити, ізраїльтяни чи РФ у Сирії, коли зіткнулися з турецькими дронами.

Усвідомлення того, що режим теократичної диктатури постачає важку зброю до Ємену, Сирії, угрупованням шиїтів в Іраку, а тепер проти України, щоб зберегти свою владу, а Москва будує йому газопроводи.

Усвідомлення, що «йде війна свободи проти тиранії» – не просто гарні слова журналістів.

Усвідомлення, що країни, які люблять соціальні рейтинги, системи розпізнавання облич у метро, вбивства опозиціонерів, відключення інтернету під час протестів і ведення кількох воєн одночасно, координуються та допомагають одна одній так само, як нам допомагає Захід.

Ми по правильний бік Залізної завіси, але війна триває. І ворог ще не раз змінюватиме свою тактику – морально варто готуватися до затяжної кампанії і до того, що удари взимку по інфраструктурі тільки наростатимуть.

Друга армія третього світу – ЗС РФ – після кількох поразок у загальновійськових боях усе послідовніше переходить до тактики ХАМАС і терористичних режимів.