"ЗСУ зупинили ворога під Покровськом, а Путін подарував Кім Чен Ину стадо кіз" - Віталій Чепінога

"ЗСУ зупинили ворога під Покровськом, а Путін подарував Кім Чен Ину стадо кіз" - Віталій Чепінога

Тяжкий і трагічний тиждень. Перший тиждень осені 2024 року. У вівторок Росія двома ракетами завдала удару по Інституту зв'язку в Полтаві. Понад півсотні загиблих, більше трьохсот людей поранені. У середу зранку - комбінована ракетна атака на Львів.

А напередодні, з неділі на понеділок, - чергова ніч балістики у Києві: 22 ракети, 30 шахедів. Так виродки привітали Україну з Днем знань. Власне, нічого несподіваного, ми їх уже знаємо, вони прогнозовані. І це саме ті знання, які мають бути записані в колективну пам'ять нації навіки.

Тим часом, Україна домагається від Сполучених Штатів дозволу завдавати ударів вглиб території Росії американськими ракетами, та передачі далекобійних ракет JAASM, здатних вражати цілі на відстані до 800 км. Але навряд чи таку згоду США нададуть до 5 листопада, тобто до дня виборів президента США. Адміністрація Байдена-Гарріс остерігається подарувати додаткові аргументи трампістам, які за першої-ліпшої нагоди лякають виборців "третьою світовою".

Натомість Штати пропонують Україні розробляти виробництво власних ракет, і надають для цього фінансові та технічні ресурси. Одна з таких нових українських ракет, "паляниця" уже успішно вразила ціль в окупованому Криму. І цьому є додаткова іронія історії: по загарбникам б'ють ракетою, назву якої вони навіть вимовити не в змозі.

Стало відомо, що ракети JASSM таки увійдуть до осіннього пакету допомоги Україні

Після удару по Полтаві, зі спеціальним зверненням виступив президент США Джо Байден. Він сказав: "Путін не переможе, переможе Україна! І США завжди стоятимуть пліч-о-пліч з Україною!". Дякуємо, діду Джо за добрі слова, але нам би ще ракет ваших побільше. Пізніше стало відомо, що ракети JASSM таки увійдуть до осіннього пакету допомоги Україні.

WSJ повідомив, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності (120 км). Іран, як водиться, все спростував. США "вивчають питання". Глава Ради національної безпеки Ізраїлю Еяль Хулат заявив, що коли інформація про передачу ракет з Ірану підтвердиться, Ізраїль передасть Україні свої високоточні ракети.

Міністр закордонних справ Радослав Сікорський заявив, що і Польща, і всі інші країни ЄС, які межують з Україною, зобов'язані збивати російські ракети й шахеди, які ще перебувають над територією України. На жаль, польське ППО польському МЗС не підпорядковане. Та й НАТО прокоментувало заяву очільника польського МЗС в тім сенсі, що "не все так просто".

В Україні відбулося "велике перезавантаження уряду". Когось звільнили з посади, хтось перейшов в інше міністерство, на іншу посаду. Гадаю, це й все, що має знати нормальна притомна людина про урядові трансформації.

Кім Чен Ин подарував Путіну кілька собак породи пхунсан. А Путін ще дав Ину 447 кіз… Собаки, кози, коні - міжнародна політика путінської Росії. Це нова орда, її фарсовий варіант

Російський диктатор розплатився з Кім Чен Ином за снаряди породистими кіньми. Про це пише The Times. Йдеться про 24 коней породи орловський рисак. А Кім Чен Ин подарував Путіну кілька собак породи пхунсан. А Путін ще дав Ину 447 кіз… Собаки, кози, коні - міжнародна політика путінської Росії. Це нова орда, її фарсовий варіант. І в цьому контексті візит Путіна до Монголії також вельми символічний: з'їздив по ярлик.

Нідерланди передають Україні 28 гусеничних машин Viking Bamdvagh. Це броньовані амфібійні всюдиходи. Цінні і потрібні штуки. А Хорватія - роботизовану систему розмінування DOC-ING MV-4. Уряд Румунії погодив передачу Україні ще одної системи ППО Patriot. Німеччина зобов'язалася передати нам 12 САУ PzH 200, та 17 систем ППО IRIS-T. Причому йдеться саме про повноцінні батареї, а не окремі пускові установки. Це дуже важливо, бо на сьогодні "айріси" працюють проти ворожих ракет навіть ефективніше, ніж "петріоти".

Сили оборони на тижні завдали наймасованішого удару дронами по російських об'єктах. Горіла Каширська ГРЕС у Московській області, Конаківська ГРЕС і газорозподільна станція у Тверській, Московський НПЗ в Капотні і т.д.

На покровському напрямку російські окупанти минулого тижня не просунулися вперед на жоден метр...

На покровському напрямку російські окупанти минулого тижня не просунулися вперед на жоден метр, - стверджує головнокомандувач, генерал Сирський. Натомість, сили оборони, за даними DeepState, відновили позиції у трьох місцях на Донеччині.

Відомий американський письменник Стівен Кінг в інтерв'ю журналістам сказав, що сьогодні росіяни по всьому світу "їдять лайно", і вони на це, безперечно, заслуговують. Кінг - правильний дядько. Він не боїться називати речі своїми іменами, і не шукає серед росіян "хороших і не винних"…

А я йшов собі 2-го вересня по Батиєвій горі в Києві. Вранці була масована атака на столицю. Біля лижної гірки хтось грав на саксофоні, молодь танцювала на траві. Біля "Фори" гуляли люди з дітьми й собаками. Діти грали в квача навколо генератора… Життя триває! Життя триватиме!