"Звідки це неприховане і безсоромне підлабузництво" - Карл Волох

"Звідки це неприховане і безсоромне підлабузництво" - Карл Волох

Може, мені пам‘ять відібрало чи вже Альцгеймер прогресує, але я не пам‘ятаю в період керівництва «диктатора і бариги», щоб члени команди і чиновники (правоохоронці) взагалі тегали його в кожному пості про свої великі досягнення. А тут серйозні, ніби, люди, досі аполітичні технократи (частина - реальні реформатори) кожне повідомлення про прийнятий важливий профільний закон супроводжують навіть не просто тегом, а клацанням підборами: «прийнятий за ініціативи президента Володимира Зеленського», «підписаний президентом» і т.п. Та що там закони! Тут уже завершення будівництва будь-якої бюджетної собачої будки чи реконструкція туалету без посилання на мудре і далекоглядне рішення (ініціативу, політику) великого зеленого вождя стають немислимими.

Я б іще зрозумів, коли мова йшла про старперів (мого покоління, наприклад), у котрих символи комуністичної віри з обов‘язковими «виконуючи історичні рішення 25 з‘їзду КПРС», «мудрі настанови Політбюро ЦК КПРС і особисто Леоніда Ілліча Брежнєва» закарбовані в мізки назавжди. Але ж тут про молодих людей ідеться. Звідки це неприховане і безсоромне холуйство? Ще декілька місяців тому ваш вождь «із народу» презирливо відгукувався про президентські (мова про Порошенка) портрети в кабінетах держслужбовців, обіцяючи замінити на світлини дітей тих чиновників, а тепер ви йому лижете так завзято, що бризки слини летять по всій країні.

П.С. Знаєте, що найсмішніше? Я за всі роки жодного разу не тегнув ані Пороха, ані Яценюка з Гройсманом чи Авакова з Луценком (та інших політиків чи правоохоронців) на підтримку дій чи репутації яких періодично з ідеологічних чи етичних міркувань вважав за необхідне виступити. Тому що для мене принизливе таке підлабузництво. Я просто ділюся з вами своїми думками, а не звітую перед начальством чи роботодавцями (яких у мене немає). Але мене ідіоти називають порохоботом. А самі в своєму холуйстві вже Білорусь наздоганяють.

Карл Волох