Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 07:00 1 лютого 2021 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 07:00 1 лютого 2021 року

Слава Україні!
Протягом минулої доби, 31 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з міномету 120-го калібру, автоматичних станкових, станкових протитанкових та підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Для коригування вогню противник використав безпілотний літальний апарат типу «КРИЛО», який вчасно був подавлений засобами радіоелектронної боротьби, що унеможливило його подальше застосування.
Неподалік Лебединського збройні формування Російської Федерації здійснили провокаційний обстріл з міномету 82-го калібру, а біля населеного пункту Піски – з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Опитного ворог випустив кілька черг в бік українських позицій зі стрілецької зброї, а в передмісті Авдіївки – ще й з великокаліберного кулемета.
Бойових втрат серед наших захисників немає.
Від початку поточної доби, 1 лютого, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, поблизу Авдіївки, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», російсько-окупаційні війська відкривали неприцільний обстріл в бік наших позицій з ручного протитанкового та підствольного гранатометів.
Про всі факти порушень режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед наших захисників немає.
Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами.
Слава Україні!
ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Так, минулої доби, 31 січня, представники Національної поліції України зі складу ОС зафіксували 63 адміністративних правопорушення. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4159 транспортних засобів та 4733 особи. На причетність до збройних формувань Російської Федерації до територіальних підрозділів не доставлялись.
Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 466 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 733 особи.
Слава Україні!