Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 07:00 11 березня 2021 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 07:00 11 березня 2021 року

Слава Україні!
Протягом минулої доби, 10 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню.
Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», у передмісті селищ ПІВДЕННЕ та ТРОЇЦЬКЕ окупанти відкривали провокаційний вогонь у бік українських захисників з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», неподалік АВДІЇВКИ та ВОДЯНОГО, що на Приазов'ї, російсько-окупаційні війська обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів.
Поблизу населених пунктів ЛОМАКІНЕ, КРАСНОГОРІВКА та МАР’ЇНКА загарбники відкривали прицільний вогонь у напрямку позицій Збройних Сил України з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл позицій українських захисників зі стрілецької зброї неподалік населеного пункту СТАРОГНАТІВКА, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».
Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав важке поранення.
Воїну оперативно було надано медичну допомогу та, на жаль, врятувати його життя не вдалося.
Командування операції Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника. На зухвалі дії противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь.
Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.
Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців. Так 10 березня зафіксовано проведення інженерних робіт з обладнання позицій в напрямку підрозділів Збройних Сил України на непідконтрольній Уряду України території, в районі населеного пункту Калинове.
Українською стороною СЦКК негайно вживалися заходи щодо припинення порушень, передбачені координаційним механізмом.
Станом на 7 годину ранку, 11 березня, обстрілів не зафіксовано. Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами .
Слава Україні!
ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3931 транспортних засоби, 4480 осіб, з яких 4185 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялась 2 особи. Виявлено 87 адміністративних правопорушень.
За вказаний період поліцейськими розкрито 26 злочинів.
Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 834 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 987 осіб.
Слава Україні!