Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 07:00 13 лютого 2019 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 07:00 13 лютого 2019 року

12 лютого російські окупаційні війська 5 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі один раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти обстріляли позиції українських військ в районі населеного пункту МАР'ЇНКА зі стрілецької зброї. Також прицільний вогонь по наших позиціях вів ворожий снайпер.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв наших захисників із:
мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ;
стрілецької зброї – в районі населеного пункту СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА;
ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу селища ТРАВНЕВЕ;
протитанкового ракетного комплексу та озброєння бойової машини піхоти БМП-2 – у районі населеного пункту БОГУСЛАВСЬКЕ.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів.

Також у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" зранку 12 лютого зафіксовано обстріл населеного пункту ШИРОКИНЕ з міномету калібру 82 мм, внаслідок чого міна влучила у житловий будинок. Характер руйнувань уточнюється українською стороною Спільного центру координації та контролю.

За даними розвідки, 12 лютого трьох окупантів знищено та трьох поранено.
Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав.

Українські захисники продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв: «Допомога Литви дозволяє нам постійно і ефективно стримувати російську агресію проти України»

Окрема механізована бригада, якою командує полковник Іван Гараз, отримала з рук Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса свій особистий прапор бригади. Між собою військовослужбовці вже назвали його мотиваційним, адже вже просто своєю присутністю це знамено надихатиме їх на захист України. Нагадаємо, що воїни цієї потужної уславленої бригади зараз утримують позиції оборони України неподалік міста Бахмут.

– Це велика честь передати вам прапор, особливо – зробити це в момент, коли воїни бригади несуть реальне бойове чергування, – наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс. – Литва і Україна сьогодні мають спільні виклики. І наша безпека, як і ваша безпека гартується зараз саме тут. І тому ми завжди будемо пліч-о-пліч.

Також на церемонії передачі прапору був присутній Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

– Щодня воїни Збройних Сил України та вашої славетної бригади простим солдатським трудом виборюєте та наближаєте нашу перемогу, – наголосив Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв. – Литва є одним із найбільш потужних наших друзів. Допомога Литви дозволяє нам постійно і ефективно стримувати російську агресію проти України.

Після передачі прапора відбулась церемонія нагородження бригади орденом Костянтина Острозького. На завершення урочистостей високоповажні гості з Литви мали змогу детально ознайомитись з життям та побутом управління бригади на передових лініях оборони нашої держави.

Разом переможемо!

Слава Україні!