Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 07:00 19 жовтня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 07:00 19 жовтня 2020 року

Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Минулої доби, 18 жовтня, у районах відповідальності українських бригад зафіксовано два порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Обидва факти задокументовано на ділянці у районі Авдіївки, де в обідній час ворог вів вогонь з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї, а ввечері застосував автоматичний станковий гранатомет.

Постріли не становили загрози українським військовослужбовцям, тому на провокативні дії противника зброю не застосовували.

Бойових втрат і поранень унаслідок ворожих пострілів не було.

Від початку поточної доби, 19 жовтня, у районах відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша. Водночас українські воїни не втрачають пильності та готові до миттєвого реагування на будь-які дії противника.

Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами. Наші захисники продовжують неухильно дотримуватися умов режиму припинення вогню та сумлінно виконувати свої завдання за призначенням.

Слава Україні!