Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 04 травня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 04 травня 2020 року

Сьогодні збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Українські захисники для припинення ворожої активності результативно застосовували чергові вогневі засоби. Окупаційні підрозділи, відчувши на собі рішучість дій наших воїнів, відмовились від подальшої активності.
Три обстріли зафіксовано районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Ворог з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї обстрілював наші позиції неподалік Верхньоторецького.
По околицях Новотроїцького та Авдіївки загарбники вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем змушували противника відмовитись від продовження обстрілів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів вели вогонь по захисниках Кримського.
Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.
На усі зухвалі дії російських окупантів наші воїни відповідали прицільним вогнем з наявних вогневих засобів по опорних пунктах противника. Зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці припинили ворожу активність. Втрати противника уточнюються.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
03 травня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених до розміщення на лінії зіткнення мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Широкине, Богданівка, Пищевик, Кам’янка, Авдіївка, Оріхове та Кримське.
За даними розвідки, 3 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та щонайменше одного поранили.
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення крадіжка та 4 факти незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 36 адміністративних правопорушень.
Лінію зіткнення через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!