Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 1 листопада 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 1 листопада 2020 року

Слава Україні!

Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Українські воїни непохитно виконують завдання за призначенням і продовжують надійно тримати лінію нашої оборони.

Від початку поточної доби, 1 листопада, зафіксовано одне порушення домовленостей, досягнутих у рамках Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року. Так, на Приазовׄ’ї, у районі населеного пункту Водяне, задокументовано проліт ворожого БПЛА типу «Квадрокоптер» із перетином лінії розмежування. Засоби радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил подавили безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання.

Упродовж поточної доби обстрілів з боку противника на ділянках відповідальності наших бригад зафіксовано не було. Уздовж лінії розмежування спостерігається тиша.

У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, на ділянках уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано більше ніж 3 гектари території та передано на знищення 113 вибухонебезпечних предметів.

Для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Наразі відремонтовано 4 будинки, на 4 об’єктах відновлювальні роботи тривають.

Українські захисники не втрачають пильності та готові миттєво реагувати на будь-які провокаційні дії противника.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 31 жовтня, зафіксовано одне порушення домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року. Так, неподалік Зайцевого противник здійснив постріл з ручного протитанкового гранатомета. Ворожа провокація не становила загрози життю та здоров’ю наших воїнів, тому зброю у відповідь вони не застосовували.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було.

У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 81 адміністративне правопорушення.

Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5343 транспортних засоби та 4350 осіб. Також було затримано 1 особу, яку підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.

Слава Україні!