Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 11 серпня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 11 серпня 2020 року

У районі відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерацій у Донецькій і Луганській областях ситуація залишається повністю контрольованою українськими воїнами. Дотримуючись повного і всеосяжного режиму припинення вогню наші військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням.

Від початку поточної доби на ділянках відповідальності українських підрозділів у районі проведення операції Об’єднаних сил, зафіксовано 1 факт порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Зокрема, після обіду противник здійснив постріли з підствольного гранатомету біля Мар’їнки. На усіх інших ділянках фронту режим тиші зберігався повною мірою. Військовослужбовці Об’єднаних сил на свідомі провокації з боку противника вогонь у відповідь не відкривали.

Відколи проголошено режим припинення вогню, який вступив у силу з 27 липня, серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає.
У районі проведення операції належно виконують завдання підрозділи ДСНС Об’єднаних сил. Зокрема, сапери розмінували близько семи гектарів території у прифронтовому районі та передали на знищення 138 знайдених вибухо-небезпечний предметів. Окрім цього, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Тільки за минулу добу вони відремонтували шість будинків. Ще на двадцяти трьох об’єктах роботи продовжуються.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

10 серпня збройні формування Російської Федерації 1 раз порушили режим припинення вогню. Ворожу провокацію зафіксовано у районі населеного пункту Красногорівка. Неприцільні постріли не несли загрози життю та здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Підрозділи Об’єднаних сил дотримувалися умов припинення вогню та перебували напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника.

Втрат, внаслідок ворожого обстрілу, немає.
Крім військовослужбовців Збройних Сил України в районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 41 адміністративне правопорушення. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 6303 транспортних засоби та 4994 осіб. Також було затримано 4 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.
Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 1619 осіб. В зворотному напрямку – 951 особа. Через КПВВ «Новотроїцьке» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 119 осіб. В зворотному напрямку – 169 осіб. КПВВ «Мар’їнка», з вини окупантів, не функціонує.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!