Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 12 квітня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 12 квітня 2020 року

Упродовж 12 квітня збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню.
Одразу після опівночі російські окупаційні війська з ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру обстріляли наші позиції поблизу села Тарамчук на Донеччині, а зранку – поблизу села Кримське в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ".
На жаль, внаслідок обстрілів Україна втратила одного мужнього захисника, ще один воїн отримав бойове ураження.
Злочинні дії російських найманців не залишились безкарними – з наявних вогневих засобів наші військовослужбовці надали жорстку та рішучу відповідь. Втрати противника уточнюються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 ситуація залишається стабільною. Режим "ТИША" дотримується.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу ОС.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
11 квітня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь із заборонених за Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Широкине, Славне, Піски, Новотошківське та Новозванівка.
За даними розвідки, вчора військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил поранили сім російських окупантів.
За минулу добу представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 1 крадіжка, 2 факти незаконного поводження із зброєю і боєприпасами та 7 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 48 адміністративних правопорушень.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали три особи. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнула одна особа.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!