Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 12 жовтня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 12 жовтня 2020 року

У районі проведення операції ситуація залишається контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Українські захисники сумлінно виконують завдання за призначенням та в повному обсязі дотримуються домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року.

Від початку поточної доби, 12 жовтня, у смугах відповідальності наших бригад зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Так, противник здійснив кілька неприцільних пострілів з ручного протитанкового гранатомета та підствольного гранатомета в районі населеного пункту Авдіївка.

Ворожі постріли не становили загрози життю та здоров’ю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали.

Бойових втрат і поранень серед українських військовослужбовців немає.

На інших ділянках по всій лінії розмежування спостерігається тиша. Порушень досягнутих мирних домовленостей не зафіксовано.

У районі проведення операції належно виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, у районах уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано майже 5 з половиною гектарів території та передано на знищення 71 вибухонебезпечний предмет.
Відновлювальні роботи протягом минулого дня не проводились.

Українські воїни продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Упродовж минулої доби, 11 жовтня, російсько-окупаційні війська чотири рази порушили досягнуті мирні домовленості, що вступили в дію 27 липня 2020 року. Так, поблизу населеного пункту Мар’їнка противник вів вогонь з ручного протитанкового гранатомета, а неподалік Майорська та Зайцевого – зі стрілецької зброї. Окрім того, вогневу активність збройних формувань Російської Федерації зі стрілецької зброї та автоматичного станкового гранатомета зафіксовано у районі населеного пункту Ломакине.

Постріли не становили загрозу життю та здоров’ю українським військовослужбовцям, тож вогонь у відповідь вони не відкривали.
Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було.

Належно виконують завдання у районі проведення операції й інші складові сил оборони. Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 47 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5594 транспортних засоби та 4743 особи. Також було затримано 5 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 1030 осіб, у зворотному напрямку – 506 осіб. КПВВ «Новотроїцьке» та «Мар’їнка» не функціонували.

Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою військовослужбовцями Об’єднаних сил.

Слава Україні!