Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 14 квітня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 14 квітня 2020 року

14 квітня збройні формування Російської Федерації чотири рази відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил. Усі факти порушень противником режиму припинення вогню зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".
Так, окупаційні війська з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів двічі обстріляли наші підрозділи біля Авдіївки та один раз – поруч з населеним пунктом Піски.
Проти наших захисників поблизу Красногорівки ворог застосував станкові протитанкові гранатомети.
Внаслідок злочинних дій російських окупантів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали поранення. Воїнам надано необхідну допомогу та евакуйовано до військового медичного закладу.
Під час ворожих обстрілів наші захисники проявили мужність та витримку, рішуче відповіли на усі вогневі провокації противника, змусивши ворога повернутись до дотримання режиму припинення вогню. Втрати противника уточнюються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 ситуація залишається стабільною. Режим "ТИША" дотримується.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу ОС.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
13 квітня збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Павлопіль, Опитне, Широкине, Піски, Красногорівка, Тарамчук та Кримське.
За даними розвідки, вчора наші підрозділи, що вели оборонні дії, поранили щонайменше двох російських найманців.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення грабіж, шахрайство, 13 крадіжок, 2 факти незаконного обігу зброї та 13 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 47 адміністративних правопорушень.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду з контрольованої Об'єднаними силами території виїхали три особи. У зворотному напрямку лінію зіткнення громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!