Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 15 травня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 15 травня 2020 року

Сьогодні збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню. Противник для обстрілу підрозділів Об’єднаних сил, застосував заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Наші воїни діяли адекватно обстановці і вживали заходів щодо придушення вогневих засобів противника. За допомогою штатного озброєння, українські військовослужбовці припинили злочинні дії окупаційних військ. Ворог отримав гідну відсіч.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Оріхового ворог двічі відкривав вогонь, застосувавши 120 мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, а також стрілецьку зброю.
Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали поранення.
Підступні дії російських найманців не залишилися безкарними. У відповідь, з наявних вогневих засобів, наші воїни відкривали вогонь для припинення агресивних дій противника. Підрозділи Об’єднаних сил й надалі готові негайно відреагувати на усі можливі загрози з боку загарбників. Втрати окупантів уточнюються.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
14 травня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Авдіївка, Верхньоторецьке, Піски, Новомихайлівка, Красногорівка, Водяне, Зайцеве, Хутір Вільний та Оріхове.
За даними розвідки, 14 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та ще п’ятьох поранили.
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 3 грабежі, 9 крадіжок, 2 факти незаконного поводження з вогнепальною зброєю і боєприпасами та 8 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 42 адміністративних правопорушення.
Лінію зіткнення через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!