Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 15 вересня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 15 вересня 2020 року

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Українські військовослужбовці дотримуються режиму припинення вогню в повному обсязі.

Від початку поточної доби, 15 вересня, на ділянках відповідальності наших бригад зафіксовано одне порушення домовленостей, які вступили в дію 27 липня 2020 року.

Зокрема, у районі населеного пункту Водяне виявлено проліт БПЛА противника типу «МЕВІК» із перетином лінії розмежування. Наші засоби радіоелектронної боротьби подавили безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання.

Окрім того, неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов'ї, під час проведення інженерних робіт один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Воїн отримав поранення середнього ступеня важкості. Бійцю оперативно надано першу медичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу.

Також близько 11.40 в районі населеного пункту Шуми Донецької області внаслідок вибуху гранати типу РГД-5, встановленої, імовірно, у вигляді розтяжки, отримали поранення двоє військовослужбовців. Обидва поранені доставлені до лікарні міста Торецьк, їхній стан – стабільний, задовільний.

Наші захисники продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Упродовж доби вони відремонтували 8 будинків, на 33 об’єктах роботи ще тривають. Окрім того, саперами ДСНС розміновано майже 8 гектарів території у прифронтовому районі та передано на знищення 46 знайдених вибухонебезпечних предметів.
Захисники України не втрачають пильності та продовжують непохитно виконувати завдання із захисту Українського народу.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 14 вересня, збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили домовленості, що вступили в дію 27 липня 2020 року. Так, порушення режиму припинення вогню було зафіксовано поблизу Авдіївки та Мар’їнки. На цих ділянках задокументовано неприцільний вогонь у бік наших позицій із ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.

Неприцільні постріли не становили загрози життю і здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було.

У районі населеного пункту Пищевик був виявлений ворожий БПЛА, що перетнув лінію розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби безпілотник противника було подавлено.

Окрім того, військовослужбовцями Збройних Сил спільно з вогнеборцями ДСНС ліквідовано одну пожежу в районі населеного пункту Миколаївка та дві – неподалік Мар’їнки.
Разом із військовослужбовцями Збройних Сил України у районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання й інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 71 адміністративне правопорушення. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5813 транспортних засобів та 5807 осіб. Також були затримані 5 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 2060 осіб, у зворотному напрямку – 1090 осіб. Через КПВВ «Новотроїцьке» лінію розмежування на підконтрольну Україні територію перетнула 71 особа, у зворотному напрямку – 187 осіб. КПВВ «Мар’їнка» не функціонує.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються режиму припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які провокаційні дії противника.

Слава Україні!