Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 16 травня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 16 травня 2020 року

Сьогодні збройні формування Російської Федерації два рази порушили режим припинення вогню.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Новгородського ворог використав заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм, випустивши 30 мін. По українських захисниках, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік Новотроїцького окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.
Наші військовослужбовці для припинення ворожої активності рішуче застосували чергові вогневі засоби. Втрати противника уточнюються. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати окупаційні підрозділи на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню та готові до реагування на можливі загрози з будь-яких напрямків.
Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
15 травня збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Водяне, Кам’янка, Мар’їнка, Старогнатівка, Широкине, Славне та Оріхове.
За даними розвідки, 15 травня українські військовослужбовці поранили одного російського окупанта.
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення грабіж, 3 крадіжки, 20 шахрайств, 4 факти незаконного поводження з вогнепальною зброєю і боєприпасами та 7 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 46 адміністративних правопорушень.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали три особи та один транспортний засіб. У зворотному напрямку лінію розмежування громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
Слава Україні!