Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 18 червня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 18 червня 2020 року

Сьогодні збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожі провокації. Окупанти отримали адекватну відповідь від українських воїнів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік Мар’їнки загарбники вели вогонь по позиціях Об'єднаних сил з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також зі стрілецької зброї. В районі Авдіївки ворог застосував проти українських воїнів гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

По українських військовослужбовцях, які виконують завдання у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу Кримського противник випустив 7 мін із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм.

Поруч із населеним пунктом Оріхове, російські найманці тричі відкривали вогонь по українських захисниках з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Наші воїни негайно відреагували на усі можливі загрози з боку загарбника та змусили його припинити свої агресивні дії. Втрати окупантів уточнюються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Від початку сьогоднішньої доби втрат серед наших оборонців внаслідок ворожих обстрілів немає.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

17 червня збройні формування РФ 14 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Оріхове, Луганське, Шуми, Новотроїцьке, Опитне, Кримське, Попасна, Водяне, Невельське, Піски, Пищевик, та Авдіївка.
На жаль, внаслідок ворожих обстрілів один наш захисник загинув, одного поранено та ще один воїн отримав бойове травмування.

Українські підрозділи діяли адекватно обстановці і вживали необхідних заходів щодо придушення вогневих засобів противника. За даними розвідки, 17 червня було поранено одного російського окупанта.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 20 злочинів. Також виявлено 64 адміністративних правопорушень.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" зі сторони тимчасово окупованої території лінію розмежування перетнуло 114 осіб та два транспортних засоби. У зворотному напрямку лінію розмежування перетнуло 46 осіб та два транспортний засоби. КПВВ "Мар’їнка" досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок. Загарбники продовжують демонструвати повну байдужість до проблем мирних мешканців.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!