Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 19 квітня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 19 квітня 2020 року

Від початку доби 19 квітня російсько-окупаційні війська, не зважаючи на світле свято Воскресіння Христового, все ж один раз підступно порушили режим припинення вогню. З міномета калібру 82 мм загарбники обстріляли наших захисників поблизу Пісків на Донецькому напрямку. Втрат серед українських військовослужбовців немає.
На зухвалу провокацію російських найманців українські військовослужбовці відповіли прицільним вогнем зі штатного озброєння. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати противника на всій лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню, та готові до реагування на можливі загрози з будь-яких напрямків.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 ситуація залишається стабільною. Режим "ТИША" дотримується.
В районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу ОС. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
18 квітня збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів 120-го і 82-го калібрів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Луганське, Травневе, Кримське і Лебединське.
За минулу добу представниками Національної поліції України в районі проведення операції Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито одне вбивство, один факт нанесення тяжких тілесних пошкоджень та 6 фактів незаконного обігу наркотичних речовин. Також виявлено 62 адміністративних правопорушення.
Лінію зіткнення через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!