Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 2 листопада 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 2 листопада 2020 року

Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Дотримуючись режиму припинення вогню, наші військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням.

Від початку поточної доби, 2 листопада, зафіксовано два порушення домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року, із боку збройних формувань Російської Федерації. Так, зранку в районі населеного пункту Шуми противник застосував протитанковий гранатомет та стрілецьку зброю, а ближче до обіду вів вогонь із протитанкового гранатомета неподалік Старогнатівки.

Постріли були неприцільними, тож вогонь у відповідь наші воїни не відкривали.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.

У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, на ділянках уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано майже 2 гектари території та передано на знищення 10 вибухонебезпечних предметів.

Українські військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та перебувають напоготові адекватно відреагувати у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, противник двічі порушив домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Так, факт порушення режиму припинення вогню зафіксовано в районі населеного пункту Водяне, де ворог застосував стрілецьку зброю.
Постріли не становили загрози нашим військовослужбовцям, тому на провокативні дії противника українські захисники зброю у відповідь не застосовували.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було.

Окрім того, неподалік Водяного задокументовано проліт БПЛА противника типу «Квадрокоптер» із перетином лінії розмежування.
У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 39 адміністративних правопорушень.

Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5014 транспортних засоби та 4338 осіб.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.

Слава Україні!