Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 21 червня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 21 червня 2020 року

Сьогодні збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення 120-ти та 82-ох мм міномети, а також гранатомети різних систем, БМП-1, протитанкові ракетні комплекси, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Для придушення вогневих засобів противника наші воїни оперативно застосували штатне озброєння та чітко дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна діяльність не залишиться безкарною. Після чого загарбники припинили свою активність.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік населених пунктів Залізне, Шуми та Кримське противник застосував міномети 120-го та 82-го калібру. Також загарбники використали проти наших воїнів станкові протитанкові гранатомети.

По обіді агресор активізувався і неподалік Новотошківського, застосувавши при цьому 82-ох мм міномети.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил неподалік Авдіївки з мінометів 120-го калібру, витративши 11 боєприпасів, 10 разів вистрілив з озброєння БМП, тричі – зі станкового протитанкового гранатомета, а також вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів та кулеметів крупного калібру.

Проти оборонців Старогнатівки загарбник спочатку використав протитанкові ракетні комплекси, а згодом – гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.
Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитися від продовження обстрілів.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

20 червня збройні формування Російської Федерації 28 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм і 122 мм, 120-ти та 82-ох мм мінометів, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 15 населених пунктів: Оріхове, Хутір Вільний, Новоолександрівка, Новозванівка, Троїцьке, Авдіївка, Шуми, Попасна, Золоте-4, Павлопіль, Луганське, Залізне, Новотошківське, Кримське та Широкине.

Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

Українські підрозділи діяли адекватно обстановці і вживали необхідних заходів щодо придушення вогневих засобів противника. За даними розвідки, 20 червня українські військовослужбовці поранили щонайменше одного російського окупанта.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 18 злочинів. Серед яких 5 крадіжок і 10 випадків незаконного зберігання наркотиків. Також виявлено 57 адміністративних правопорушень.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" зі сторони тимчасово окупованої території лінію розмежування перетнуло 624 особи та один транспортний засіб. У зворотному напрямку – 366 осіб та один транспортний засіб. КПВВ "Мар’їнка" досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!