Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 21 травня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 21 травня 2020 року

Упродовж 21 травня збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм, а також гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Підрозділи Об'єднаних сил рішуче застосовували чергові вогневі засоби. Окупанти отримали адекватну відповідь від українських воїнів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Авдіївки, Старогнатівки та Богданівки противник вів вогонь по наших військовослужбовцях з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Українських захисників, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Кримського ворог обстріляв із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 мм.
На жаль, внаслідок ворожих обстрілів 21 травня загинув один український захисник. Також за уточненою інформацією двоє військовослужбовців отримали поранення та ще п’ятеро – бойові травмування.
Такі злочинні дії не залишилися без відповіді. Наші підрозділи активно застосували наявне штатне озброєння, після чого ворог відмовився від продовження своїх агресивних намірів. Втрати противника уточнюються.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
20 травня збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Богданівка, Красногорівка, Піски, Павлопіль, Кам’янка, Старогнатівка, Мар’їнка, Шуми, Оріхове, Південне, Кримське та Новоолександрівка.
За даними розвідки, 20 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та щонайменше двох поранили
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення: грабіж, 8 крадіжок, шахрайство, 1 факт незаконного поводження з вогнепальною зброєю і боєприпасами та 13 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 36 адміністративних правопорушень.
Лінію розмежування через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!