Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 22 липня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 22 липня 2020 року

22 липня незаконні збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник продовжує застосовувати важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Зокрема, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", ворог на світанку вів вогонь з мінометів калібру 120 мм по наших позиціях поблизу Майорська. З гранатометів та кулеметів загарбники обстріляли опорні пункти українських оборонців біля Хутору Вільний.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів неподалік Мар’їнки та Лебединського. Проти оборонців населеного пункту Богданівка збройні формування РФ застосували безпілотний літальний апарат, з якого скинули гранатометний постріл ВОГ-25.

За поточну добу, внаслідок ворожих обстрілів, двоє захисників зі складу Об’єднаних сил отримали поранення. Їх оперативно доставлено до медичних закладів та надано допомогу лікарів.

На ділянках розведення №1, №2 та № 3 обстрілів не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

21 липня збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник здійснював обстріли по позиціях Об’єднаних сил з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів.
Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 7 населених пунктів: Павлополя, Гнутового, Лебединського, Водяного, Новотошківського, Хутору Вільний та Кримського.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів, на жаль, один український захисник загинув, ще один – отримав поранення.

21 липня представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито 1 факт незаконного поводження зі зброєю та 4 факти незаконного поводження з наркотиками. Крім того, виявлено 49 адміністративних правопорушень. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4 831 транспортний засіб та 4 548 осіб. Також було затримано 7 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 811 осіб. В зворотному напрямку – 608 осіб. Через КПВВ «Мар’їнка» в обидва боки прослідувало по одній особі. КПВВ «Новотроїцьке» з вини окупантів не функціонувало.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!