Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 23 листопада 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 23 листопада 2020 року

Слава Україні!

У районі проведення операції ситуація залишається контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Українські захисники сумлінно виконують завдання за призначенням та в повному обсязі дотримуються домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року.

Сьогодні, 23 листопада, уздовж лінії розмежування порушень з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців не зафіксовано. У смугах відповідальності наших бригад спостерігається тиша. Водночас військовослужбовці Об’єднаних сил пильності не втрачають та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Належно виконують завдання в районі проведення операції інші складові сил оборони. Так, саперами ДСНС у прифронтовому районі розміновано майже 2 гектари території та передано на знищення 20 вибухонебезпечних предметів.

Ситуація в районі операції Об’єднаних сил повністю контролюється українськими захисниками.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Упродовж минулої доби, 22 листопада, у районі відповідальності наших бригад російсько-окупаційні війська шість разів порушили домовленості, досягнуті під час засідання Тристоронньої контактної групи.

Так, неподалік Авдіївки противник відкривав вогонь із автоматичного станкового гранатомета, а неподалік Новолуганського – зі станкового протитанкового гранатомета. В районах населених пунктів Шуми та Водяне ворог застосував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Окрім того, з боку тимчасово окупованої Ужівки у напрямку Водяного окупанти здійснили дистанційне мінування позицій наших військ, використовуючи міни ПОМ-2.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було.
У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 68 адміністративних правопорушень.

Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4641 транспортний засіб та 4421 особу. Також було затримано 4 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 1215 осіб, у зворотному напрямку – 550 осіб. Через КПВВ «Новотроїцьке» лінію розмежування на підконтрольну Україні територію перетнули 63 особи, у зворотному напрямку – 119 осіб.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.

Слава Україні!