Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 24 листопада 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 24 листопада 2020 року

Слава Україні!

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою підрозділами Збройних Сил України та іншими складовими сил оборони. Українські військовослужбовці продовжують виконувати завдання за призначенням, неухильно дотримуючись мирних домовленостей.

Сьогодні, 24 листопада, зафіксовано два порушення домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи.
Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік Шумів, російсько-окупаційні війська відкрили вогонь із гранатомета та стрілецької зброї. На іншому напрямку, в передмісті Авдіївки, працював снайпер. Унаслідок пострілу ворожого снайпера отримав вогнепальне поранення військовослужбовець Об’єднаних сил. Терміново для надання медичної допомоги важкопораненого українського захисника було доправлено до лікувального закладу, де за його життя боролися військові лікарі. На жаль, проведені невідкладні реанімаційні заходи не дали результатів. Врятувати життя воїна не вдалося.

Командування об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого.

Про зухвалі та підступні дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

У районі проведення операції належно виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, у районах уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано більше ніж 3 гектари території та передано на знищення 99 вибухонебезпечних предметів.

Українські воїни продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

За попередню добу, 23 листопада, збройні формування Російської Федерації та її найманці чотири рази порушили домовленості, відкривши вогонь з міномета калібру 82 міліметри неподалік Красногорівки, з підствольного гранатомета та стрілецької зброї – у передмісті Авдіївки та двічі – в районі населеного пункту Водяне.

У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.
Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 57 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5275 транспортних засобів та 4838 осіб. Також було затримано 3 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 1215 осіб, у зворотному напрямку – 550 осіб. Через КПВВ «Новотроїцьке» лінію розмежування на підконтрольну Україні територію перетнули 63 особи, у зворотному напрямку – 119 осіб.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.

Слава Україні!