Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 25 жовтня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 25 жовтня 2020 року

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою українськими захисниками.

Від початку поточної доби, 25 жовтня, у районах відповідальності наших підрозділів порушень домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року, з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано. На всіх ділянках лінії розмежування спостерігається тиша.

Перебуваючи в готовності до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника, наші військовослужбовці дотримуються режиму припинення вогню.

У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, у районах уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано понад 2 гектари території та передано на знищення 40 вибухонебезпечних предметів.

Для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Упродовж доби вони відремонтували 9 будинків. Ще на 10 об’єктах роботи тривають.

Підрозділи Об’єднаних сил сумлінно виконують завдання за призначенням у районі проведення операції.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 24 жовтня, ворог чотири рази порушив домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року.

Так, стрілецьку зброю збройні формування Російської Федерації застосували поблизу Кам’янки та двічі – неподалік населеного пункту Шуми. Окрім того, у районі Водяного противник відкривав вогонь з автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї.

На провокативні ворожі постріли українські військовослужбовці зброю не застосовували.

Бойових втрат і поранень не було.

У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 47 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5580 транспортних засобів та 4292 особи. Також було затримано 4 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.

Слава Україні!