Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 26 червня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 26 червня 2020 року

26 червня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 120 мм та 82 мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Наші воїни негайно реагували на усі можливі загрози з боку загарбників, змушуючи їх припинити агресивні дії.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік населеного пункту Кримське російські збройні формування тричі відкривали вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм і 120-ти міліметрових мінометів, які давно мали б бути відведеними від лінії бойового зіткнення, а також станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Під прицілом мінометів калібру 82 мм опинилися й околиці Катеринівки, а по оборонцях Хутору Вільний агресор вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Крім того, обстріл з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї зафіксовано поблизу Шумів.
Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримали поранення. Його було оперативно доставлено до лікувального закладу та надається необхідна медична допомога.

Утримуючи оборону та зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свої агресивні дії. Втрати противника уточнюються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

25 червня збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил із великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Ворожу вогневу активність було зафіксовано поблизу 5 населених пунктів: Хутір Вільний, Мар’їнка, Широкине, Кримське та Новомихайлівка.

За минулу добу, внаслідок ворожих обстрілів, поранення отримав один військовослужбовець.

25 червня представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 18 злочинів. З них 5 крадіжок, 8 випадків незаконного поводження з наркотиками, пограбування, розбій та два випадки незаконного поводження зі зброєю і вибухівкою. Також виявлено 62 адміністративних правопорушення.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» та «Станиця Луганська» зі сторони тимчасово окупованої території лінію розмежування перетнуло 887 осіб, у зворотному напрямку – 647 осіб. КПВВ "Мар’їнка" досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок.

Своїми діями загарбники лише продовжують загострювати і без того складну гуманітарну ситуацію на окупованій ними частині Донбасу та демонструють повну байдужість до проблем мирних мешканців.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.


Слава Україні!