Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 26 травня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 26 травня 2020 року

Сьогодні збройні формування Російської Федерації 1 раз порушили режим припинення вогню.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" під ворожі обстріли з автоматичних станкових гранатометів потрапили українські захисники поблизу Водяного. У відповідь, з наявних вогневих засобів, наші воїни відкривали вогонь для припинення агресивних дій противника. Підрозділи Об’єднаних сил й надалі готові негайно відреагувати на усі можливі загрози з боку загарбників.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався

Від початку сьогоднішньої доби втрат у лавах Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

Серед особового складу залученого до проведення операції Об’єднаних сил виявлено один випадок захворювання на Covid-19. Вживаються усі необхідні заходи для недопущення поширення коронавірусної інфекції у військових колективах.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою українськими захисниками.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
25 травня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також, гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Мар’їнка, Красногорівка, Павлопіль, Водяне, Богданівка, Тарамчук, Березове, Оріхове, Луганське, Піски та Авдіївка.

Наші захисники утримуючи оборону діяли відважно та дали ворожим підрозділам гідну відсіч. За даними розвідки, минулої доби було поранено чотирьох окупантів. Відчувши на собі рішучість дій військовослужбовців Збройних Сил України, противник припинив свою активність.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 11 злочинів: 1 пограбування, 5 крадіжок, 1 шахрайство та 3 факти незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 63 адміністративні правопорушення.

Лінію розмежування через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!