Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 27 листопада 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 27 листопада 2020 року

Слава Україні!

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію в районі проведення операції, у повному обсязі дотримуючись домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року.

Упродовж поточної доби, 27 листопада, у смугах відповідальності наших бригад зафіксовано п’ять фактів порушень режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації та її найманцями. Так, у передмісті Авдіївки противник відкривав вогонь з великокаліберного кулемета, підствольного гранатомета та стрілецької зброї. У районі населеного пункту Опитне ворог застосував ручний протитанковий гранатомет, а неподалік Шумів двічі провокував українських захисників із підствольного гранатомета та стрілецької зброї. Окрім того, у районі населеного пункту Водяне російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з великокаліберного кулемета.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.

У районі проведення операції належно виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, у районах уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано понад 7 гектарів території та передано на знищення 122 вибухонебезпечних предметів.

Об’єднані сили повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції на території Луганської та Донецької областей.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Минулої доби, 26 листопада, російсько-окупаційні війська двічі порушили домовленості.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» проголошений режим припинення вогню ворог знехтував поблизу Мар’їнки. На цій ділянці противник вів вогонь з великокаліберного кулемета. Неподалік населеного пункту Старогнатівка ворог застосував станковий протитанковий гранатомет.
Ворожі постріли не становили загрози для життя та здоров’я наших захисників, тож вогонь у відповідь вони не відкривали.
Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було.
У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.

Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 92 адміністративних правопорушення. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5162 транспортних засоби та 4844 особи. Також було затримано 2 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 444 особи, у зворотному напрямку – 1099 осіб. Через КПВВ «Новотроїцьке» лінію розмежування на підконтрольну Україні територію перетнули 71 особа, у зворотному напрямку – 119 осіб.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.

Слава Україні!