Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 28 квітня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 28 квітня 2020 року

Сьогодні збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. На свої збройні провокації противник отримав адекватну відповідь від українських воїнів. За допомогою штатного озброєння, підрозділи Об’єднаних сил вчасно припиняли злочинні дії окупаційних військ.

Усі ворожі обстріли зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" і майже всі вони були із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Зранку наші захисники поблизу населеного пункту Кримське тричі перебували під ворожим вогнем. Російські найманці з напрямків від окупованих смт Донецький, Сентянівка та Слов’яносербськ випустили 30 мін 120-го калібру. Окрім цього ворог застосував гранатомети різних систем, озброєння бойових машин піхоти та великокаліберні кулемети.
Згодом збройні формування Російської Федерації обстрілювали захисників Хутора Вільний з мінометів 82-го калібру, а оборонців Попасної з мінометів 82-го калібру та станкових і ручних протитанкових гранатометів.
По околицях Оріхового ворог з мінометів калібру 120 мм та 82 мм випустив 9 мін, а неподалік Новолуганського застосовував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.

Українські військовослужбовці рішуче відповіли на усі ворожі обстріли та продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню. Наші воїни готові негайно реагувати на можливі загрози з будь-яких напрямків.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 ситуація залишається стабільною. Режим "Тиша" дотримується.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу ОС.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
27 квітня збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Мар’їнка, Опитне, Новоселівка-2, Катеринівка, Південне, Кримське, Попасна та Травневе.

За даними розвідки, 27 квітня українські військовослужбовці знищили двох окупантів та ще трьох поранили.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 6 крадіжок, 2 шахрайства, 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 11 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 42 адміністративних правопорушень.

Лінію зіткнення через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!