Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 28 травня 2020 року

Зведення прес-центру об’єднаних сил станом на 17.00 28 травня 2020 року

Сьогодні збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Павлополя.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Кримського агресор двічі обстріляв оборонні укріплення Об’єднаних сил з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Українські воїни у відповідь вчасно застосували чергові вогневі засоби та припинили ворожі провокації.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Від початку сьогоднішньої доби втрат серед наших оборонців внаслідок ворожих обстрілів немає.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

27 травня збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Ворожі обстріли було зафіксовано неподалік населених пунктів Новотроїцьке, Новолуганське, Кримське, Луганське, Широкине та Старогнатівка.
Українські підрозділи діяли адекватно обстановці і вживали необхідних заходів щодо придушення вогневих засобів противника.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення умисне вбивство, розбій, пограбування, 10 крадіжок, та 15 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 52 адміністративних правопорушення.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду з підконтрольної Об'єднаним силам території виїхала одна особа. У зворотному напрямку лінію розмежування громадяни не перетинали.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!